Acasa Romania Continental va crea inca 2.000 de locuri de munca in Romania prin investitii de 140 milioane euro pana in 2013

Continental va crea inca 2.000 de locuri de munca in Romania prin investitii de 140 milioane euro pana in 2013

de Vlad Barza

Logo Continental (sursa - 0-100.ro)

Guvernul Romaniei a semnat un memorandum cu producatorul german de componente auto Continental caruia ii va oferi tot sprijinul legal pentru a efectua investitii de 140 milioane euro in urmatorii doi ani. Continental are mai multe uzine in tara, iar la cei 10.000 de angajati se vor adauga alte doua mii pana in 2013. Investitiile vor viza unitati de productie din Timisoara, Sibiu, Carei si Brasov.

‘Prin acest memorandum cream cadrul pentru finalizarea unor investitii suplimentare de cel putin 140 de milioane de euro si de crearea a inca 2.000 de noi locuri de munca in Romania, in diversele locatii pe care Continental le are in tara noastra”, a declarat premierul Boc, prezent la Timisoara. El a adaugat ca obligatiile guvernului sunt sa sprijine Continental in obtinerea la timp a avizelor si autorizatiilor necesare pentru incheierea investitiilor.

Cele 140 milioane euro vor merge catre patru amplasamente, iar jumatate din suma – 71 milioane euro – vor fi investiti la Timisoara pentru crearea a 400 de locuri de munca, in timp ce 35 milioane de euro vor fi investiti la Sibiu, iar 16 milioane euro vor merge catre extinderea uzinei din Carei. Atat la Sibiu, cat si la Carei vor fi create cate 300 de locuri de munca. Concernul german va deschide la Brasov o uzina de pompe de combustibil, dupa o investitie de 20 milioane euro.

Continental detine opt unitati de productie si trei centre de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi. Continental este partener al unui joint venture in Slatina si al unui centru de distributie a anvelopelor pentru Europa Centrala, amplasat in Sacalaz. In total, pentru Continental lucreaza 10.000 de angajati in Romania.

Din 1998-1999 si pana in prezent germanii de la Continental au investit in Romania 500 milioane euro si au generat in cei 11 ani de activitate peste 10.000 de locuri de munca.

Lasa un comentariu