Acasa Lamborghini Lamborghini ar putea lansa un SUV, dupa ce clientii din tarile emergente s-au aratat dornici sa vada un astfel de model

Lamborghini ar putea lansa un SUV, dupa ce clientii din tarile emergente s-au aratat dornici sa vada un astfel de model

de Vlad Barza

Lamborghini la salonul de la Frankfurt 2011 (sursa - HotNews)

Lamborghini ar putea lansa in anii urmatori un SUV de serie, dupa ce o serie de potentiali clienti chestionati s-au aratat dornici sa vada un astfel de model pe sosele, spune un oficial al marcii, citat de presa din Australia. Compania italiana are ceva experienta in constructia de SUV-uri dupa ce a facut 300 de exemplare pentru armata italiana in anii 90′. Nimic nu s-a decis inca, iar seful Lamborghini s-a aratat clar impotriva lansarii unui SUV, insa pana la final de an se va hotari ceva.

Stephan Winkelmann, seful Lamborghini declara in primavara ca mai probabila ar fi lansarea unui sedan in patru usi, iar un SUV parea sa fie exclus fiindca ar fi impropriu pentru segmentul in care marca italiana supersport activeaza.

Totusi, italienii au intrebat o serie de clienti ce parere ar avea despre un SUV al marcii si ce ar alege intre un sedan cu patru usi si un SUV, iar raspunsurile au fost surprinzatoare fiindca mai multi s-au aratat incantati de perspectiva unui SUV.

Christian Mastra., seful Lamborghini pentru regiunea Asia- Pacific spune ca in tari precum India, China, Brazilia si Mexic un SUV Lamborghini ar fi „o masina pe care sa o conduci zi de zi, nu o masina amuzanta pe care sa o conduci doar duminca„. Totusi, ideea ar fi ca modelul sa fie „extrem si fara compromisuri„.

Lamborghini are ceva experienta in domeniul SUV-urilor fiindca intre 1986 si 1993 a produs peste 300 de SUV-uri LM002 pentru armata italiana, modelul fiind poreclit „Rambo Lambo”.

Multe marci de top au decis sa intre in segmentul SUV: Porsche are mare succes cu Cayenne, Maserati a prezentat luna trecuta conceptul primului SUV, iar Bentley a confirmat ca va intra pe acest segment in urmatorii ani.

Lasa un comentariu