Acasa Jeep Fiat schimba planurile si va construi in Italia cel mai mic model Jeep

Fiat schimba planurile si va construi in Italia cel mai mic model Jeep

de Vlad Barza

Jeep Compass (sursa - Jeep)

Fiat face o importanta schimbare de strategie si va construi modele mai mici la uzina de langa Torino unde din 2013 va fi fabricat cel mai mic model Jeep, un urmas al lui Fiat Sedici si un model Alfa Romeo, scrie Automotive News, citand surse din interiorul companiei italiene. La uzina torineza este construit modelul Alfa Romeo Mito si MPV-uri Fiat si Lancia, iar planurile initiale prevedeau ca se vor produce SUV-uri de dimensiuni mari ale Jeep si Alfa Romeo.

Fiat, care detine 53% din Chrysler, intentiona sa construiasca la uzina Mirafiori de langa Torino primul SUV Alfa Romeo dar si modelul care va inlocui SUV-urile Patriot si Compass de la Jeep. Totusi, italienii au schimbat planurile si vor produce cel mai mic model Jeep, urmasul modelului Fiat Sedici si o subcompacta Alfa Romeo. Din 2012 va incepe adaptarea infrastructurii de productie, iar in a doua parte din 2013 va incepe productia micului model Jeep.

Modelul mai mare ce va inlocui atat Patriot si Compass de la Jeep va fi construit in SUA unde se va fabrica si primul SUV Alfa Romeo.

Uzina Mirafiori construieste in prezent Alfa Romeo MiTo, Fiat Idea si Lancia Musa. Schimbarea strategiei tine si de nevoia de a construi in Europa modelele ceva mai economice pe o noua arhitectura. Primele modele pe aceasta noua arhitectura vor fi construite din 2012 la uzina Fiat din Serbia unde va incepe productia a doua MPV-uri menite sa relanseze modele precum Fiat Idea si Multipla.

Lasa un comentariu