Acasa Skoda Skoda va lansa un SUV mai mare decat Yeti si un nou monovolum

Skoda va lansa un SUV mai mare decat Yeti si un nou monovolum

de Vlad Barza

Skoda MissionL concept (sursa - HotNews.ro)

Skoda are in plan lansarea unui SUV mai mare decat Yeti, dar si a unui MPV care sa fie plasat peste Roomster in gama, a declarat directorul tehnic al Skoda, ciatat de revista britanica Autocar. Skoda vrea sa vanda de doua ori mai multe masini in 2018, iar printre noutatile anilor ce vin se numara un model de clasa mini si autoturisme derivate din conceptele prezentate la ultimele doua mari saloane auto europene

Eckhard Scholz, directorul tehnic al Skoda a confirmat ca marca ceha va avea in gama un SUV mai mare decat Yeti fiindca este cerere pentru acest segment in Europa si Asia. Yeti a fost prezentat in versiunea de serie la salonul de la Geneva, in 2009.

Oficialul companiei din grupul Volkswagen a mai spus ca in plan este si lansarea unui MPV mai mare decat modelul Roomster care se vinde din 2006. Scholz spune ca acest monovolum va avea un design distinct fata de MPV-urile marcii VW.

Foarte importanta pentru Skoda va fi lansarea versiunii de serie a conceptului MissionL prezentat recent la Frankfurt. Masina de dimensiuni apropiate modelului Octavia isi va gasi in gama Skoda un loc intre Fabia si Octavia. In plus, marca ceha va lansa si un hatchback ce are la baza conceptul VisionD prezentat in primavara la Geneva, conceptul prin care Skoda si-a anuntat noua directie de design si noua sigla.

Acum cateva zile marca ceha a anuntat unul dintre cele mai importante modele ale viitorului sau: masina de clasa mini Citigo care se va lansa in Cehia pana la finele anului si pe restul pietelor europene in 2012.

Si modelul de varf de gama Superb va primi o restilizare in urmatorul an, iar obiectivul pe termen lung este atingerea unei productii anuale de 1,5 milioane unitati in 2018, fata de circa 760.000 anul trecut.

Lasa un comentariu