Acasa Skoda Skoda a prezentat Citigo, cel mai mic model al marcii. In Romania din 2012

Skoda a prezentat Citigo, cel mai mic model al marcii. In Romania din 2012

de Adrian Mitrea

Skoda Citigo (sursa - Skoda)

Skoda a prezentat masina de oras de mici dimensiuni (segmentul A) Citigo, care va fi lansata in Cehia pana la sfarsitul an, iar in celelalte piete europene, inclusiv Romania, va ajunge in cursul anului 2012. Masina este derivata din Volkswagen up!, cel mai mic automobil VW, succesor simbolic pentru Lupo.

Skoda Citigo este mult mai mica decat Fabia, avand 3,56 metri lungime, 1,65 metri latime si 1,48 metri inaltime. In pofida dimensiunilor reduse portbagajul ofera un spatiu de depozitare de 251 litri, semnificativ mai mare decat rivalii Peugeot 107/Citroen C1 si Toyota Aygo. Prin rabatarea scaunelor din spate se poate obtine un portbagaj de 951 litri, potrivit Skoda.

Vor fi disponibile doua motorizari la introducerea pe piata, ambele pe benzina si cu o capacitate cilindrica de un litru: 60 Cai Putere (CP) si 75 CP.

Consumul mediu declarat de fabricant pentru 100 km parcursi este de 4,5 litri de benzina pentru versiunea de 60 CP si de 4,7 litri pentru varianta mai puternica. Emisiile de CO2 pe kilometru sunt de 105 grame, respectiv 107 grame.

Va exista si o versiune eco, derivata din cea cu motor de baza, care va emite sub 100 grame CO2/km si va consuma 4,2-4,3 litri benzina/100 km.

Desi Skoda nu a publicat inca imagini cu interiorul, este asteptat ca acesta sa fie preluat de la Volkswagen up!.

Skoda Citigo (sursa - Skoda)

Lasa un comentariu