Acasa Ferrari Bazac si-a facut echipa de curse si intra in competitia Ferrari Challenge cu pilotul roman Claudiu David

Bazac si-a facut echipa de curse si intra in competitia Ferrari Challenge cu pilotul roman Claudiu David

de Adrian Mitrea

Claudiu David si Ferrari 458 Italia Challenge (sursa - 0-100.ro)

Familia Bazac, care importa masinile Ferrari si Lotus in Romania si alte tari din regiune, prin compania Forza Rossa, a infiintat o echipa de curse, denumita Forza Rossa Motorsport, care va participa in competitia Ferrari Challenge cu o masina Ferrari 458 Challenge pilotata de Claudiu David, potrivit oficialilor companiei.

„Este vorba despre un proiect, Forza Rossa Motorsport, de a concura in Ferrari Challenge Europe. Masina este 100% de curse, echipa romaneasca de competitii. (…) Dorim sa participam la cat mai multe curse in acest an si in tot campionatul de anul viitor”, a declarat pentru 0-100.ro directorul de marketing al Forza Rossa, Lucian Sonea, dupa un eveniment de lansare in Romania a modelului Ferrari FF. 0-100.ro va publica miercuri, 21 septembrie, un clip de la eveniment si informatii complete despre Ferrari FF.

Competitia monomarca Ferrari Challenge Trofeo Pirelli a fost creata in 1993 plecand de la ideea de a incuraja proprietarii de Ferrari sa concureze ei insisi in propriile GT-uri. In prezent cursa a luat mare amploare si se tine pe mai multe continente.

Claudiu David si-a anuntat intentiile de a concura in NASCAR, dar a pus momentan in asteptare aceste planuri, data fiind oportunitatea de a concura in reputata competitie Ferrari.

Singurul dealer Ferrari din Romania este controlat de sotii Camelia si Ion Bazac (fost ministru al Sanatatii), prin Forza Rossa Holding, firma inregistrata in Cipru (86,3%). Celalalt actionar al Forza Rossa, cu o detinere de 13,6%, este un cetatean italian, Leo Taroni.

Lasa un comentariu