Acasa Curiozitati Compania miliardarului rus Prohorov a adus la salonul auto de la Frankfurt concepte care ar putea deveni cele mai ieftine hibride de pe piata

Compania miliardarului rus Prohorov a adus la salonul auto de la Frankfurt concepte care ar putea deveni cele mai ieftine hibride de pe piata

de Vlad Barza

Yo-Auto concept (sursa - HotNews.ro)

Yo-Auto, companie detinuta de Mihail Prohorov, al treilea cel mai bogat om din Rusia, a prezentat la Frankfurt trei concepte, dintre care unul se vrea a fi avangardist, cu usi care se deschid intr-un mod inedit si un alt concept de crossover care este destinat productiei, la un pret de circa 10-12.000 euro. Problema este ca Prohorov e pe cale sa devina un inamic al regimului de la Kremlin, iar daca oligarhul va avea probleme si planurile auto vor avea de suferit.

Yo-Auto a adus la micul sau stand de la Frankfurt trei masini, dintre care una are sanse sa intre in productie iar alta a fost adusa doar sa faca impresie. Sloganul marcii este pompos „New Symbol of Russia” putin exagerat pentru o companie care nici nu are propria uzina auto si nici nu vinde masini pe piata.

Cea mai interesanta masina de la stand este un concept sport despre care s-au comunicat putine date tehnice, insa la el ies in evidenta portierele care nu se deschid in exterior, ci au dimensiuni mari si culiseaza spre spate. Masina dispune de faruri cu LED-uri, parbriz panoramic si motor electric cu generator pe benzina care-i mareste autonomia.

La stand mai este un crossover de lungimea unui Sandero care vine cu spatiu pentru cinci persoane si va avea propulsie hibrida. Compania spune ca masina are consum mediu mixt de 3,5 litri/100 km si atinge 130 km/h. Daca Yo-Auto va reusi sa isi construiasca uzina, crossover-ul va incepe sa fie produs din 2012 sau 2013, insa declaratiile rusilor nu au fost foarte clare.

In declaratii anterioare cei de la Yo-Auto au spus ca vor sa scoata cel mai ieftin hibrid de pe piata, o masina care sa coste cam 10.000 de euro.

Yo-Auto este un joint-venture intre producatorul de camioane Yarovit si grupul Onexim detinut de Prohorov. In decembrie 2010, acesta i-a prezentat lui Putin trei versiuni: un hatchback, un van si un coupe, iar premierul rus a putut in primavara sa testeze versiunea coupe.

Prohorov, in varsta de 46 de ani, conduce fondul de investitii Onexim, detine echipa americana de baschet New Jersey Nets si a condus in trecut una dintre cele mai mari companii ruse: Norilsk Nickel.

Prohorov are insa probleme serioase in Rusia fiindca s-a pus rau cu administratia de la Kremlin. Oligarhul a fost demis pe 15 septembrie din fruntea partidului de dreapta Pravoe Delo si a acuzat administratia de la Kremlin ca se afla in spatele acestei miscari, la mai putin de trei luni de alegerile legislative.

Yo-Auto eCrossover (sursa - HotNews.ro)

Lasa un comentariu