Acasa Dacia Noul Logan va fi prezentat in toamna lui 2012 la salonul auto de la Paris, confirma seful de design al Renault

Noul Logan va fi prezentat in toamna lui 2012 la salonul auto de la Paris, confirma seful de design al Renault

de Vlad Barza

Dacia Logan (sursa - Dacia)

Noua generatie Dacia Logan va fi prezentata in toamna anului viitor la salonul auto e la Paris, a spus intr-un interviu acordat pentru 0-100.ro de Laurens van den Acker, designer sef al Renault. El spune ca noul Logan va avea o parte frontala care inspira mai multa putere si aspectul general al masinii va fi unul mult mai modern, nu strict utilitarist.

„Vom pastra atuurile marcii: pretul acceptabil, robustetea masinilor, spatiul, iar ideea principala pentru noi este ca Logan trebuie sa mentina aceste valori dar sa-i aiba o perceptie de calitate si imagine de masina mai moderna, mai sofisticata.”, spune designerul sef al Renault.

„Va avea o parte frontala care inspira mai multa putere”, spune van den Acker, intrebat in ce mod va fi diferit noul Logan. El adauga ca va prelua elemente de la Duster care, in opinia lui este o masina de referinta. Intrebat daca si partea din spate va fi diferita, designerul sef al Reanult spune ca va fi mult mai adaptata la ce exista acum pe piata si nu va fi pur utilitarista, cum a fost cazul primului Logan.

Dacia a lansat Logan in 2004 si a restilizat modelul in 2008.

In primavara, la salonul auto de la Geneva, designerul sef al Renault spunea ca Renault si Dacia trebuie pozitionate diferit, Renault e mai latina, iar Dacia e mai nordica, mai germanica, Renault va ramane mai senzuala, Dacia mai robusta, Renault va fi mai emotionala, iar Dacia, mai rationala.

„Strategia ramane la fel, vrem ca marcile sa fie complementare fiindca sunt doua si vrem sa fim sigur ca atragem clienti, dar nu acelasi tip de clienti pentru fiecare marca, in ideea de a evita canibalizarea. Sa facem din Renault o marca latina, iar Dacia sa ramana germanica este o idee buna.’, a spus pentru 0-100.ro designerul francez.

Corespondenta de la Salonul Auto de la Frankfurt. Poti citi aici toate stirile asociate acestui eveniment sau accesand rubrica Frankfurt 2011 special creata in capul sitului.

Laurens van den Acker si Renault R-Space (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu