Acasa Foto Frankfurt live: Debut mondial pentru noua Honda Civic, o masina dedicata exclusiv europenilor

Frankfurt live: Debut mondial pentru noua Honda Civic, o masina dedicata exclusiv europenilor

de Vlad Barza

Honda Civic 2012 (sursa - 0-100.ro)

Honda are la standul sau de la Salonul Auto de la Frankfurt (13-25 septembrie) noua generatie a legendarului sau model compact Civic. Masina a fost creata special si exclusiv pentru piata europeana, semn ca japonezii vor sa joace un rol tot mai important pe Batranul Continent in care Volkswagen Golf conduce detasat vanzarile. Modelul hibrid Honda Insight are parte de primul facelift, atat estetic, cat si tehnlogic.

Honda spune ca a noua generatie Civic a fost proiectata pentru Europa si testata pe drumurile europene, urmand sa intre pe piata la inceput de 2012. Honda a confirmat ca noul Civic, la fel ca si viitoarea generatie a SUV-ului CR-V, urmeaza sa fie construit la uzina din Swindon din Marea Britanie. Productia modelului Civic va incepe la finalul acestui an, iar din toamna lui 2012 intra pe liniile de asamblare si noul CR-V.

Printre motorizarile cu care va fi disponibil, Honda se lauda ca singurul sau motor turbo diesel, de 2,2 litri (i-DTEC), dezvolta 150 Cai Putere (CP) pe Civic si emite doar 110 grame de CO2/km (date interne ale Honda) – o valoare tipica unor propulsoare mult mai mici.

galeria foto de la standul Honda

Prima generatie Civic a fost lansata in 1972, iar din cele opt lansate pana acum s-au vandut in total 20 de milioane de exemplare pe plan mondial. Generatia din prezent a fost lansata in ianuarie 2006, este produsa in 14 uzine si se vinde in 160 de tari.

Modelul hibrid Honda Insight are un design exterior actualizat, ce include o noua grila frontala. Spoilerul posterior este acum mai subţire, iar impreuna cu elementele hayonului si motorul stergatorului lunetei, care a fost micsorat, contribuie la cresterea vizibilitatii in spate.

Confortul si stabilitatea au fost imbunatatite prin modificari ale setarilor motorului si suspensiei. Dotarile din interior au fost de asemenea imbunatatite. In plus, Honda spune ca Insight este de acum si mai prietenos cu mediul, cu emisii de 96 grame CO2/km (date interne Honda). Consumul de combustibil si nivelul de emisii au fost ameliorate prin imbunatatirea aerodinamicii si cresterea eficientei trenului de rulare. Frecarile mai reduse in interiorul motorului, transmisia cu variatie continua CVT recalibrata si un sistem de climatizare cu o izolare termica marita contribuie de asemenea la reducerea consumului.

0-100.ro a publicat un test drive cu Insight si il poti vedea aici.

Corespondenta de la Salonul Auto de la Frankfurt. Poti citi aici toate stirile asociate acestui eveniment sau accesand rubrica Frankfurt 2011 special creata in capul sitului.

Lasa un comentariu