Acasa Fisker Automotive Producatorul american de masini electrice Fisker va utiliza motoare BMW

Producatorul american de masini electrice Fisker va utiliza motoare BMW

de Redactia 0-100.ro

Fisker Karma (sursa - 0-100.ro)

Compania Fisker a ajuns la o intelegere cu BMW si va ajunge sa cumpere anual 100.000 de motoare pe benzina de la germani, urmand sa le utilizeze pentru extinderea autonomiei la o noua generatie de masini. Noile masini au o autonomie scazuta exclusiv cu motorul electric, insa cel pe benzina o poate mari de cateva ori. Singurul model Fisker din prezent, numit Karma, este produs in Finlanda, insa la final de 2012 va incepe in SUA constructia unei noi familii de modele ca parte a „proiectului Nina” unde vor fi folosite si motoarele BMW.

Fisker utilizeaza in prezent motoare GM si are o productie anuala mica, de cateva mii de masini. Motoarele germane in patru cilindri vor fi utilizate ca range extender, pentru a mari autonomia vehiculului de la cei cativa zeci de kilometri oferiti de motorul electric, la cateva sute. In anii de maxim, dupa 2013, se va ajunge la livrarea a 100.000 de motoare BMW.

Productia noilor generatii de masini cunsocute sub numele „Project Nina” va incepe la final de 2012 la o uzina din statul Delaware care a fost in trecut folosita de General Motors, insa este retehnologizata pentru noile masini.

Fisker vinde in prezent doar modelul Karma, masina incarcabila la priza care costa peste 95.000 de dolari si poate merge 80 km exclusiv cu motorul electric si alti 400 km cu cel pe benzina. Fisker estimeaza ca va vinde 7.000 de masini anul acesta si 15.000 anul viitor. In cadrul proiectului Nina va fi lansat un sedan, dar probabil si un crossover.

Lasa un comentariu