Acasa Siguranta Auto VIDEO: Euro NCAP a testat zece noi masini. Noua au obtinut maximul de 5 stele, iar una 4 stele

VIDEO: Euro NCAP a testat zece noi masini. Noua au obtinut maximul de 5 stele, iar una 4 stele

de Adrian Mitrea

Rezultate Euro NCAP august 2011 (sursa - Euro NCAP)

Euro NCAP, organismul european independent de testare a sigurantei oferite de automobile, a publicat rezultatele testelor de impact pentru zece noi masini lansate recent pe piata europeana, iar noua dintre acestea au obtinut maximul de 5 stele. Doar automobilul de oras Kia Picanto a luat 4 stele din 5 posibile, in principal din cauza faptului ca nu toate versiunile sale sunt echipate cu sistem electronic de control al stabilitatii (denumit pe scurt ESC, ESP, VSA… etc).

Organizatia Euro NCAP se arata surprinsa de faptul ca ESC lipseste de pe unele modele Picanto si spune ca acest sistem si-a demonstrat viabilitatea si ca reduce numarul de accident. Totusi trebuie mentionat faptul ca majoritatea masinilor din clasa acestui model (segmentul A) nu au ESC in standard, dar unele au reusit sa obtina 5 stele din 5 posibile pe vremea cand acest sistem nu reprezenta un criteriu obligatoriu care sa faca diferenta intre masinile de 4 si 5 stele. Cu alte cuvinte, rezultatul de 5 stele nu mai este posibil din 2009 incoace pentru o masina fara ESC.

Punctajul si nivelul de siguranta oferit de cele mai noi masini testate de Euro NCAP pot fi vazute in fotografia de deschidere a articolului, iar mai jos sunt clipurile realizate la impact de catre Euro NCAP pentru acest nou val de masini testate.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) este un organism european independent, infiintat in anul 1997, care realizeaza teste de impact pentru determinarea gradului de siguranta al masinilor noi. Euro NCAP este sustinut de sapte guverne europene, de Comisia Europeana si de asociatii ale consumatorilor din tarile UE.

Lasa un comentariu