Acasa Cadillac VIDEO: Cadillac va produce o masina electrica bazata pe Chevrolet Volt

VIDEO: Cadillac va produce o masina electrica bazata pe Chevrolet Volt

de Vlad Barza

Cadillac ELR (sursa - Cadillac)

Cadillac, marca de lux a General Motors, va scoate pe piata peste doi – trei ani o masina electrica ce va avea la baza cunoscutul model Chevrolet Volt. Cadillac ELR va avea motor electric, dar va dispune si de un motor conventional care va functiona pe post de generator si va extinde autonomia masinii. Surse din GM spun ca scopul este ca masina sa fie mai ieftina decat sedanul Tesla S model care va costa 57.000 dolari in SUA.

Cadillac ELR e un coupe derivat din conceptul Converj prezentat in 2009, masina pe care GM a promis ca o va produce si in serie. Modelul va fi propulsat de motorul electric, va dispune de baterii litiu – ion de 180 kg greutate, insa va avea si un motor pe benzina care va functiobna pe post de generator, marind autonomia totala de la cateva zeci de kilometri, la cateva sute.

La Chevrolet Volt, modelul de la care se pleaca, autonomia exclusiv cu motorul eelctric este intre 40 si 80 km (in functie de stilul de mers si conditiile meteo), dar ajunge la 500 km datorita motorului cu combustie interna.

General Motors nu a dat informatii despre cand va fi lansat ELR, insa e de asteptat sa fie in 2013 sau 2014. Cei de la GM promit ca masina electrica se vrea a fi una luxoasa si foarte placut de condus, chiar daca viteza maxima probabil nu va fi peste 160 km/h.

La anul compania va lansa limuzina XTS, dar si ATS, un model mai mic, de oras.

Lasa un comentariu