Acasa Great Wall Cea mai ieftina masina chinezeasca ce va fi produsa de Great Wall in Bulgaria va costa sub 6.500 euro

Cea mai ieftina masina chinezeasca ce va fi produsa de Great Wall in Bulgaria va costa sub 6.500 euro

de Vlad Barza

Great Wall Voleex C10 - sursa Chinaautoweb)

Chinezii de la Great Wall vor incepe productia in Bulgaria peste cateva luni, iar cel mai ieftin dintre cele trei modele care vor fi asamblate la sud de Dunare va costa sub 6.500 euro, scrie publicatia bulgara Novinite, citand surse din piata. In orasul Loveci vor fi investiti 80 milioane euro, iar daca vanzarile vor merge bine se va ajunge la 300 milioane euro. Cel mai ieftin Logan costa 6.500 euro in Romania, astfel ca modelul Great Wall ar putea avea un pret mai mic.

Great Wall face acum un turneu prin Bulgaria pentru a-si prezenta masinile in mai multe orase, iar la final de an incepe productia la uzina din Loveci impreuna cu o companie locala partenera.

Intial vor fi produse trei modele: masina de clasa mini Voleex C10 care va costa de la circa 6.400 euro, SUV-ul Hover care va costa de la circa 12.500 euro si camioneta Steed, de la 10.000 euro, TVA inclus. Preturile sunt din surse, compania nu le-a comunicat inca oficial.

Daca vanzarile vor merge bine, investitiile in Bulgaria ar putea ajunge la 300 milioane euro si s-ar putea produce in total patru modele care vor avea ca destinatie de export tari din UE.

Chinezii de la Great Wall au avut vanzari limitate ca volum in Romania si Italia, iar acum Rusia este cea mai importanta piata europeana pentru compania care produce anual 400.000 de masini.

Lasa un comentariu