Acasa Hyundai Dupa 40 de ani in Europa, Hyundai devine primul fabricant de masini coreean care adera la ACEA

Dupa 40 de ani in Europa, Hyundai devine primul fabricant de masini coreean care adera la ACEA

de Adrian Mitrea

Concept Hyundai Blue-Will (sursa - 0-100.ro)

Asociatia Constructorilor Auto Europeni (ACEA) a acceptat cererea Hyundai Motor Europe (HME) de a deveni membru al Asociatiei incepand cu ianuarie 2012. Astfel, dupa o prezenta de peste 40 de ani in Europa, coreenii de la Hyundai adera la cea mai puternica organizatie auto de pe Continent, fondata in 1991. Hyundai este prima companie coreeana producatoare de masini care devine membra ACEA, intr-un context in care relatiile dintre europeni si coreeni sunt usor tensionate pe tema Acordului de Liber Schimb, prin care taxele vamale aplicate masinilor fabricate in Coreea urmeaza sa fie eliminate.

Prin ACEA constructorii auto membri intra in contact rapid si direct cu institutiile Uniunii Europene (UE) si alti actori decidenti pentru a crea cele mai bune politici pentru partile implicate si consumatorii finali.

Prezenta Hyundai in Europa a crescut constant, iar compania asteapta ca in 2011 sa atinga pragul cinci milioane de masini vandute in Europa, de la intrarea pe aceasta piata. Sediul central al HME este in Offenbach, Germania, si coordoneaza activitatile de marketing, vanzari si post-vanzari din toate tarile europene. In plus, Hyundai mai are pe continent si o entitate care se ocupa de inginerie (HMETC, Hyundai Motor Europe Technical Centre), amplasata la Russelsheim, Germania. HMETC este unul dintre cele mai importante centre de design ale Hyundai din lume. Ca o paranteza, la Russelsheim este si cartierul general al Opel.

Hyundai detine si o fabrica in Cehia, la Nosovice, unde in prezent produce peste 50% din masinile pe care le livreaza in Europa. In uzina lucreaza 2.600 de oameni, iar numarul acestora va creste din vara, cand va fi adaugat un al treilea schimb.

Actualii membri ai ACEA sunt: BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT, Ford Europa, General Motors Europa, MAN Truck & Bus, Porsche, PSA Peugeot Citroen, Renault Group, Scania, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars si Volvo Group. Pentru toate aceste holdinguri membre lucreaza 2,3 milioane de oameni, direct, si alti 10 milioane pe orizontala.

Membrii ACEA investest annual circa 26 miliarde euro in Cercetare si Dezvoltare (R&D), echivalentul a 5% din cifra de afaceri.

Lasa un comentariu