Acasa Industrie Americanii de la Delphi au 400 de angajati la fabrica de cablaje auto deschisa in aprilie la Moldova Noua. Capacitatea maxima va fi atinsa la final de an

Americanii de la Delphi au 400 de angajati la fabrica de cablaje auto deschisa in aprilie la Moldova Noua. Capacitatea maxima va fi atinsa la final de an

de Vlad Barza

(sursa - Delphi)

Furnizorul american de componente auto Delphi a ajuns la 400 de angajati la cea de-a patra sa fabrica deschisa in Romania, iar unitatea aflata in sud, la Moldova Noua, isi va atinge la final de 2011 capacitatea maxima de productie. Delphi e prezenta din 1997 in tara, are unitati la Ineu, Sannicolau Mare si Iasi, iar la noua fabrica va ajunge sa aiba 1.000 de angajati.

In aprilie au fost dati in folosinta primii 1.400 mp la uzina din Moldova Noua, iar de atunci au fost angajati 400 de oameni. A doua faza de dezvoltare va fi in septembrie, cand alti 2.400 mp vor fi dati in folosinta, urmand ca si angajarile sa continue, astfel ca la final de an fabrica va ajunge la nivelul maxim de productie si va dispune de 1.000 de angajati.

Fabrica produce module de cablaje electrice pentru constructori de masini din Europa si va colabora cu celelalte fabrici Delphi din tara care au in total peste 10.000 de angajati.

Delphi este prezenta in Romania din 1997, avand fabrici la Sannicolau Mare, Moldova Noua si Ineu, unitati ce produc sisteme de distributie electrice/electronice, iar fabrica din Iasi produce sisteme pentru motoare diesel.

Lasa un comentariu