Acasa Industrie Mercedes ar putea produce in Ungaria mai mult decat intentiona initial. Si Iveco se gandeste la o uzina in tara vecina – surse

Mercedes ar putea produce in Ungaria mai mult decat intentiona initial. Si Iveco se gandeste la o uzina in tara vecina – surse

de Vlad Barza

Mercedes A Klasse Concept (sursa - Daimler)

Daimler ar putea produce la uzina Mercedes din tara vecina mai mult decat isi propusese intial, iar pe lista companiilor auto care investesc in Ungaria s-ar putea adauga si Iveco, noteaza ziarul Napi Gazdasag, citat de Reuters. In prezent Audi si Suzuki produc masini in Ungaria, iar Opel construieste motoare, in timp ce Mercedes incepe in 2012 productia.

Ziarul ungar noteaza ca dupa ce va incepe productia, in functie de primele rezultate, Mercedes ar putea decide sa produca de doua ori mai mult decat intentiona initial, insa nimic nu s-a decis. Ziarul mai scrie ca si italienii de la Iveco ar testa terenul pentru a-si face uzina in Ungaria, insa nimic nu e cert.

In primul trimestru din 2012 va debuta productia si la uzina Mercedes din Kecskemet unde statul a acordat ajutoare de 125 milioane euro, iar investitia totala este de 800 milioane euro, urmand a fi create 2.500 de locuri de munca. Uzina va ajunge sa produca 100.000 de unitati anual din modele de clasa A si B.

 

UPDATE: Mercedes neaga, prin vocea unui reprezentant, ca ar avea intentia de a extinde productia viitoarei uzine.

In plus, Audi s-a angajat sa investeasca la uzina de la Gyor alte 900 milioane euro pana in 2013 si sa creeze 1.800 de noi locuri de munca, urmand sa produca si o noua versiune de A3.

In Ungaria s-au produs 168.000 de automobile in 2010, crestere de 26% fata de 2009.

Lasa un comentariu