Acasa Industrie Peste 10 candidati pentru un loc de munca la IAC din Bals, furnizor Ford. Productia incepe in toamna

Peste 10 candidati pentru un loc de munca la IAC din Bals, furnizor Ford. Productia incepe in toamna

de Adrian Mitrea

Angajari IAC Bals (sursa - 0-100.ro)

Circa 4.500 de oameni si-au depus CV-uri pentru a obtine unul dintre cele 400 de locuri de munca disponibile la fabrica International Automotive Components Group (IAC) din Bals, furnizor de interioare al Ford, au declarat pentru 0-100.ro oficialii IAC. Potrivit acestora, in octombrie-noiembrie vor fi onorate primele comenzi venite din partea uzinei Ford din Craiova.

Primele trei persoane au fost deja angajate, formand departamentul de resurse umane (HR), condus de Andreea Popa. Din totalul celor 4.500 de cereri de munca, departamentul de HR a analizat circa 300 de CV-uri si de miercuri, 1 iunie, vor mai incepe lucrul 10 muncitori, au spus oficialii IAC.

Desi primele livrari catre uzina Ford din Craiova vor avea loc in toamna, uzina IAC va ajunge la capacitate maxima in prima parte a anului viitor, cand vor fi gata toata fabrica.

IAC este o companie luxemburgheza specializata in interioare auto si unul dintre principalii furnizori ai Ford. Firma a pus pe 23 februarie piatra de temelie pentru o fabrica de 58 milioane euro la Bals, judetul Olt. Tinta IAC este sa obtina si un contract pentru furnizarea de interioare pentru Dacia, marca al carui unic furnizor este momentan compania Faurecia.

Uzina pe care o construieste IAC la Bals este o investitie de tip greenfield (inceputa de la zero – n.r.), sprijinita de statul roman prin ajutoare de stat ce insumeaza 17 milioane euro. Pentru a avea un termen de comparatie, suma totala investita de 58 milioane euro este cu un milion de euro mai mare decat suma pe care a platit-o Ford pentru uzina de la Craiova, in septembrie 2007.

Pentru inceput, IAC va furniza componente doar pentru Ford si va avea un total de circa 400 de angajati cand va fi complet operationala, in al doilea trimestru din 2012. O parte dintre angajati vor beneficia de training in tara si altii in celelalte uzine IAC din Europa si din lume.

IAC se ocupa atat de dezvoltarea cat si de productia componentelor, astfel ca un contract cu Dacia s-ar intrevedea intr-un orizont de timp de 3-5 ani.

Oficialii furnizorului IAC spun ca negociaza la randul lor cu furnizori din Romania si din regiune pentru materii prime si servicii.

IAC este primul furnizor auto care a anuntat ca va deschide o fabrica greenfield in Romania pentru a sustine operatiunile Ford de la Craiova.

Fabrica IAC din Romania va dispune de o suprafata de 15.000 de metri patrati. Uzina va include echipamente de formare prin injectie cu capacitati intre 500 si 3.200 de tone, precum si noi tehnologii de formare prin suspensie si cu spuma.

IAC va colabora cu universitatile si scolile tehnice din regiune pentru a dezvolta impreuna programe de studiu si de formare in vederea educarii fortei de munca si a dezvoltarii aptitudinilor comerciale si tehnice in regiune.

Impactul asupra mediului va fi minim, potrivit directorului general pentru operatiuni al IAC, Peter Salter.

IAC Group, cu sediul central la Luxemburg, este furnizor de componente si sisteme auto, inclusiv de garnisaje interne si externe. Prezenta la nivel global a IAC acopera zone geografice diverse, cu un total de 73 fabrici in 15 tari. Compania are aproximativ 19.000 de angajati la nivel mondial.

Printre clientii IAC se numara Ford, Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz, Volvo, Land Rover, Saab, MAN si DAF.

Poti vedea declaratiile oficialilor IAC si planurile detaliate ale companiei aici.

Lasa un comentariu