Acasa Dacia Asa arata Dacia Duster de 850 Cai Putere care va concura la Pikes Peak

Asa arata Dacia Duster de 850 Cai Putere care va concura la Pikes Peak

de Adrian Mitrea

Dacia Duster Pikes Peak (sursa - blogdaciaduster4x4.tk)

Primele fotografii cu modelul Dacia Duster de 850 Cai Putere (CP), care va concura in competitia americana de viteza Pikes Peak, au aparut pe internet. Masina are modificari aerodinamice substantiale care o indeparteaza estetic de versiunea de serie, iar din punct de vedere tehnic automobilul de competitie este practic un alt vehicul fata de varianta de productie a SUV-ului.

Competitia de la Pikes Peak va avea loc in statul Colorado, pe 26 iunie, iar masina va fi pilotata de Jean-Philippe Dayraut. El a concurat si in Trofeul Andros, dar pe BMW Seria 1 (2010-2011) si pe Skoda Fabia (2009-2010), masini cu care a castigat campionatul. In aceasta competitie franceza pe gheata Dacia Duster a fost pilotat de Alain Prost, in ultimele doua sezoane clasat pe locul al doilea.

Competitia de la Pikes Peak se desfasoara pe un traseu de 19,99 km, cu o diferenta de nivel de 1.439 metri intre start si sosire. Pikes Peak este o competitie oficiala in calendarul FIA International Events, iar in fiecare an participa anual peste 150 de piloti si echipe. Traseul are 156 de viraje, iar inclinatia medie a acestuia este de 7%.

Mai multe fotografii cu masina pot fi vazute pe siturile blogdaciaduster4x4.tk si si blogautomobile.fr.

In afara de faptul ca Dacia Duster care va alerga la Pikes Peak are 850 CP, alte informatii despre masina nu au fost comunicate oficial. Dupa cum reiese si din fotografii, autovehiculul are sasiu tubular si motorul amplasat central. Este de asteptat ca motorul sa fie de sorginte Nissan, iar tractiunea 4×4.

Lasa un comentariu