Acasa Curiozitati VIDEO: Top Gear se amuza din nou pe seama unei masini electrice. A ramas fara energie si a fost impinsa de studenti pana la o priza

VIDEO: Top Gear se amuza din nou pe seama unei masini electrice. A ramas fara energie si a fost impinsa de studenti pana la o priza

de Vlad Barza

(sursa - Captura Youtube)

La filmarile unui nou episod al cunoscutei emisiuni auto Top Gear, realizatorii s-au amuzat din nou pe seama masinilor electrice, avand grija sa ramana fara energie in baterie si sa le impinga ajutati de studenti, catre o priza dintr-un campus. Top Gear trateaza in stilu-i caracteristic si masinile electrice, iar recent producatorul american Tesla Motors a decis sa dea BBC in judecata pe motiv ca un drive-test a fost trucat, iar masina a fost prezentata ca ramanand fara energie in baterie, desi mai putea merge suficient.

Saptamana aceasta se filma un test-drive extins cu doua modele electrice mai ieftine decat Tesla: Nissan Leaf si Peugeot iOn. Si de data aceasta una dintre masini – Nissan Leaf – a ramas in „pana” de baterie, dar nu pe vreun circuit, ci intr-un campus studentesc unde intamplarea a starnit rasete si un imens interes din partea tinerilor.

Clarkson s-a intrebat, tinand in mana cablul de incarcare al Leaf, ce va putea face cu el si unde va putea incarca masina. Sub privirile amuzate ale studentilor care filmau scena cu telefoanele, cativa binevoitori au impins masina pana la o cladire din campus unde a fost pusa la incarcat, in timp ce „greii” de la Top Gear se duceau sa ia pranzul, insa cu o masina conventionala.

Site-ul autoblog.com care relateaza episodul tine sa precizeze ca majoritatea privitorilor emisiunii sutn constienti ca totul e un pamflet si ca aceste intamplari sunt parte a unui scenariu gandit sa distreze publicul.

Totusi, nu toata lumea rade de atitudinea Top Gear fata de „electrice”. Recent, Tesla Motors, compania care produce cea mai rapida masina electrica, a dat BBC in judecata pe motiv ca intr-o emisiune Top Gear difuzata in 2008 companiei i s-a facut publicitate negativa, iar publicului i s-au dat informatii eronate despre masina americana.

In emisiunea difuzata pentru prima oara in 2008 Tesla Roadster se intrecea cu un automobil cu motor termic, un Lotus Elise. Pe parcursul acestei curse, Tesla a fost prezentata ca avand nevoie de incarcare pe motiv ca energia din baterii s-a consumat, iar masina sport a fost impinsa de patru oameni in hangarul Top Gear. Producatorul spune insa in plangerea inaintata BBC ca bateria avea suficienta energie si testul este o minciuna menita sa induca publicului ideea ca autonomia Tesla este foarte redusa.

Lasa un comentariu