Acasa Industrie Autoliv colaboreaza cu Hella pentru realizarea de sisteme de siguranta activa

Autoliv colaboreaza cu Hella pentru realizarea de sisteme de siguranta activa

de Radu Preda

 

Camera Video Saab 9-5 (sursa - 0-100.ro)

Autoliv, furnizor suedez de sisteme de securitate auto cu activitati si in Romania, va prelua tehnologii pentru siguranta activa bazate pe camere video de la Hella Aglaia Mobile Vision, filiala a grupului german Hella, si el prezent in Romania.

Autoliv va achizitiona o licenta exclusiva pentru algoritmi monovision, recunoasterea semnelor de circulatie (Traffic Sign Recognition – TSR), pastrarea benzii de rulare (Lane Detection) si reglarea automata a intensitatii farurilor in functie de conditiile de drum (Light Source Recognition).

Prin monitorizarea semnelor de circulatie, TSR avertizeaza soferul despre limita de viteza de pe sectorul de drum respectiv. Aceeasi camera video monitorizeaza benzile de circulatie si avertizeaza soferul in cazul in care trece involuntar (adoarme la volan – n.r.) de pe o banda pe alta.

Autoliv si Hella Aglaia vor coopera pentru dezvoltarea tehnologiilor existente, urmand sa adauge un sistem de avertizare  in caz de coliziune iminenta (Forward Collision Warning) si o tehnologie de recunoastere a pietonilor (Pedestrian Detection System).

Hella va continua sa livreze tehnologii pentru actualii clienti, in timp ce Autoliv va fi furnizor pentru noii clienti.

Autoliv se asteapta sa integreze tehnologiile companiei Hella in aparatura sa monovision cel tarziu in 2012. Autoliv are 80 de facilitati de productie, 43.000 de angajati si este prezent in 29 de tari. In Romania, Autoliv activeaza din 1997, iar in prezent detine trei fabrici, la Brasov, Timisoara si Lugoj, care produc centuri de siguranta, chingi pentru acestea, airbag-uri si butelii cu gaz pentru declansarea lor.

Furnizorul de sisteme si componente pentru industria auto Hella are 70 de centre in 30 de tari si 23.000 de salariati. In Romania, Hella are activitati in cinci amplasamente (Arad, Timisoara, Ghiroda-Timisoara, Lugoj si Craiova).

Lasa un comentariu