Acasa Dacia Patru Dacia Duster au luat startul in competitia feminina Aicha des Gazelles, in desert

Patru Dacia Duster au luat startul in competitia feminina Aicha des Gazelles, in desert

de Adrian Mitrea

Dacia Duster in Aicha des Gazelles 2011 (sursa - Dacia)

Patru echipaje formate din angajate ale Grupului Renault au luat startul marti, 22 martie, in a 21-a editie a Raliului Aicha des Gazelles – o competitie dedicata exclusiv femeilor, unde totul se bazeaza pe busola si harta, in care Dacia Duster participa pentru al doilea an consecutiv, a anuntat producatorul auto.

Anul trecut au participat doua echipaje, iar unul dintre ele, condus de Isabelle Charles, a castigat competitia.

Pentru 2011 Renault a intarit prezenta feminina, parte a unui program denumit Women@Renault care da si numele unei retele sociale. Toate candidatele la inscriere in Raliul Aicha des Gazelles 2011 au fost recrutate dintre membrele retelei Women@Renault.

Concret, planul Women@Renault si-a stabilit obiective precise privind recrutarea in cadrul companiei: 30% dintre angajatii de la inginerie sa fie femei, iar in meseriile comerciale 50 % dintre angajati sa fie femei. Planul mai urmareste ca pentru fiecare post de manager disponibil sa existe cel putin o femeie printre potentialii candidati. De asemenea, planul vizeaza imbunatatirea echilibrului dintre viata profesionala si viata personala pe parcursul intregii cariere.

Pentru a selecta cele patru echipaje, Renault a simulat, timp de un weekend, situatii reale din competitie pentru candidate, care au fost confruntate cu probe sportive, tehnice si interviuri cu membrii juriului, pentru a se familiariza cu spiritul competitiei.

Originare din Franta, Belgia si Maroc, cele opt participante selectate au profesii si parcursuri de cariera diferite, provenind din domeniul ingineriei si cel al comertului.

Raliul Aicha Des Gazelles din Maroc este singura competitie auto din lume dedicata exclusiv femeilor, iar scopul final este parcurgerea unei distante cat mai scurte intre diversele puncte de pe traseu, consumand cat putin carburant. Instrumentele de navigatie constau doar intr-o busola si harti.

Mai jos poti vedea un clip de la sesiunea de pregatire de anul trecut:

 

Lasa un comentariu