Acasa Foto Geneva 2011: Noul SLK si Clasa C Coupe, vedetele de la standul Mercedes-Benz

Geneva 2011: Noul SLK si Clasa C Coupe, vedetele de la standul Mercedes-Benz

de Adrian Mitrea

 

Mercedes-Benz Clasa C Coupe (sursa - 0-100.ro)

Noua generatie a decapotabilei SLK si Clasa C Coupe, rival pentru BMW Seria 3 Coupe, sunt vedetele standului Mercedes-Benz de la Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie), alaturi de modelul versiunea cu propulsie electrica a masinii sport SLS AMG.

A treia generatie Mercedes-Benz SLK are in Romania preturi cuprinse intre 40.300 si 54.500 euro, inclusiv TVA.

Pe noul SLK debuteaza cateva tehnologii interesante, precum cea denumita „panoramic vario-roof cu Magic Sky Control”, care consta in faptul ca prin simpla apasare a unui buton acoperisul escamontabil din sticla (disponibil optional – n.r.) al masinii poate deveni transparent sau intunecat.

click aici pentru a vedea standul Mercedes-Benz de la Geneva

SLK ramane fidel istoriei acestui model, lansat pentru prima data in 1996. Astfel, acoperisul rigid escamontabil transforma in cateva zeci de secunde SLK din coupe in roadster (decapotabila) si invers.

Modelul Mercedes-Benz Clasa C Coupe concureaza cu BMW Seria 3 Coupe, Audi A5 si Infiniti G Coupe. Masina este produsa in uzina Mercedes-Benz de la Bremen, Germania, alaturi de celelalte trei modele construite pe platforma Clasa C: Clasa C Sedan, Clasa C Estate (break) si SUV-ul GLK. Clasa C Coupe va fi lansat si in Romania in urmatoarele luni.

In ceea ce priveste Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell, constructorul spune ca va lansa in 2013 o varianta de serie a masinii, care va dezvolta 533 de Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 880 Newton-metru (Nm).

SLS AMG E-Cell accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora in circa 4 secunde, la fel ca versiunea pe benzina echipata cu un motor de 6,3 litri, V8, de 571 CP.

Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu