Acasa Foto Geneva 2011: Liniile viitoarei generatii smart fortwo, dezvaluite de smart forspeed

Geneva 2011: Liniile viitoarei generatii smart fortwo, dezvaluite de smart forspeed

de Adrian Mitrea

smart forspeed (sursa - 0-100.ro)

Marca smart reia ideea modelului crossblade prin conceptul forspeed pe care il expune la Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie). Prototipul afiseaza noi detalii estetice pe care le vom regasi pe noua generatie smart fortwo, asteptata pe piata in urmatorii ani.

Conceptul smart forspeed nu are geamuri laterale, iar parbrizul este minimal, la fel ca la modelul crossblade produs in 2002 intr-un numar limitat de exemplare.

click aici pentru a vedea standul smart de la Geneva

Potrivit constructorului, masina este capabila sa accelereze de la 0 la 60 km/h in 5,5 secunde, avand o viteza maxima de 120 km/h.

Automobilul este propulsat de un motor electric cu o putere de 30 kW/40 Cai Putere (CP), alimentat de la o baterie litiu-ion de 16,5 kWh, reincarcabila de la 0 la 80% in 45 de minute la o priza standard de 220 V.

Desi este departe de a ajunge in productia de serie si pe strazi, smart spune ca forspeed este un automobil dedicat celor care apreciaza condusul aer liber cu adevarat. Pentru cazurile in care ploua, masina dispune de huse ce se prinde cu chingi de caroserie si care au fermoare ce le permite soferului si pasagerului sa stea pe scaune. Chiar daca ar patrunde apa in interiorul masinii, n-ar exista pagube pentru ca masina a fost conceputa pentru a fi rezistenta la apa, din materiale impermeabile, asemenea motocicletelor si scuterelor.

smart forspeed (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu