Acasa Citroen Geneva 2011: Citroen face exercitii de stil pe masini de serie

Geneva 2011: Citroen face exercitii de stil pe masini de serie

de Adrian Mitrea

Citroen Metropolis (sursa - 0-100.ro)

Desi la cele mai recente saloane auto Citroen a surprins prin concepte futuriste, la Geneva (1-13 martie) marca franceza a prezentat conceptul Citroen Metropolis, dezvaluit in urma cu un an in China, precum si cateva concepte derivate din masini de serie, ca exercitii de stil si demonstratii de imagine.

Astfel, pe langa Metropolis, standul marcii gazduieste masini precum C3 Red BlockC6 Black&White si DS4 Purple, derivate din C3, C6, respectiv DS4.

Toate acestea au sanse minime sa ajunga in productie, Citroen lasand impresia ca le-a creat pentru a sublinia inca o data devotamentul marcii pentru cresterea calitatii si a imaginii masinilor sale.

De asemenea, Citroen mai expune si masina de competitie DS3 WRC, perfect compatibil cu noile reglementari ale Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), care va concura in acest sezon al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) avand ca obiectiv castigarea celui de-al 7-lea titlu mondial la constructori.

O noutate previzibila este alinierea unor modele ale gamei la noile norme ecologice impuse atat de legislatie, cat si de competitia de pe piata. Astfel, sistemul microhibrid e-HDI a debutat si pe modelul Berlingo. Tehnologia e-HDI optimizeaza consumul de carburant prin oprirea automata a motorului la semafor sau in aglomeratie, cand masina sta pe loc, si il reporneste la eliberarea pedalei de frana sau la apasarea ambreiajului.

Citroen DS4 Purple (sursa - 0-100.ro)

Citroen C3 Red Block (sursa - Citroen)

Citroen C6 Black&White (sursa - Citroen)

Lasa un comentariu