Acasa Alfa Romeo Geneva 2011: Alfa Romeo revine in liga sportivelor veritabile prin 4C GTA. MiTo are facelift

Geneva 2011: Alfa Romeo revine in liga sportivelor veritabile prin 4C GTA. MiTo are facelift

de Adrian Mitrea

Alfa Romeo 4C GTA  (sursa - 0-100.ro)

Alfa Romeo expune la standul sau de la Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie) un impresionant concept, denumit 4C GTA, care va deveni realitate anul viitor si prin care italienii isi reafirma maiestria in design auto. Standul Alfa gazduieste si o versiune imbunatatita a micului MiTo.

4C GTA este o masina sport veritabila, compacta, proiectata dupa formula clasica a unui coupe italian: tractiune spate, doua locuri, motor in pozitie centrala, 4 metri lungime, ampatament sub 2,4 metri si spirit sportiv.

Inspirat din designul a doua dintre cele mai exclusiviste modele Alfa Romeo, 8C Competizione si 8C Spider, 4C GTA vine ca succesor simbolic pentru modelul Spider (foto jos) si dispune si de o serie de materiale si caracteristici tehnice specifice masinilor sport moderne: fibra de carbon si aluminiu.

click aici pentru a vedea standul Alfa Romeo de la Geneva

Conceptul este echipat cu un motor turbo pe benzina de 1.750 centimetri cubi (cmc) ce dezvolta peste 200 Cai Putere, cuplat la o transmisie automatizata cu dublu ambreiaj (denumita TCT) si gestionat de selectorul DNA ce permite soferului sa aleaga intre 3 moduri de condus.

Aceste specificatii ii asigura masinii agilitate si performante ridicate. Avand o greutate de mai putin de 850 kg, 4C GTA accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde si si poate depasi pragul de 250 de km/h.

Distributia maselor este de 40% pe fata si 60% pe spate, ca la masinile de competitie Alfa Romeo.

„Desi prezentata la Geneva sub titulatura de concept, 4C va intra in productie in cursul anului 2012 si va deveni parte din oferta Alfa Romeo intr-un viitor cat mai apropiat”, a anuntat Alfa Romeo.

Desi orice informatie legata de pret este prematura si speculativa, presa scrie ca Alfa Romeo 4C GTA ar putea costa circa 40.000 euro atunci cand va debuta pe piata.

La Geneva, Alfa expune si o varianta imbunatatita a celui mai mic model al sau, MiTo, ce dispune de noi culori si tapiterii, dar si de o transmisie robotizata cu dublu ambrejaj, denumita TCT.

click aici pentru fotografii oficiale cu MiTo

Corespondenta de la Geneva.

Alfa Romeo Spider 1990-1994 (sursa - Alfa Romeo)

Lasa un comentariu