Acasa Lotus Forza Rossa confirma ca aduce Lotus in Romania, dar si in Republica Moldova, Serbia si Muntenegru

Forza Rossa confirma ca aduce Lotus in Romania, dar si in Republica Moldova, Serbia si Muntenegru

de Adrian Mitrea

Lotus Elise (sursa - 0-100.ro)

Compania Forza Rossa, controlata de Ion si Camelia Bazac, importatorul masinilor Ferrari in Romania, a anuntat oficial ca va importa si marca britanica sport Lotus, confirmand astfel informatiile publicate in exclusivitate de 0-100.ro in urma cu patru zile. Inaugurarea showroom-ului din Romania va avea loc pe 24 februarie, cand va fi prezentat in avanpremiera si noul Lotus Esprit, a carui lansare oficiala va avea loc la Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie).

Pe langa Romania, Forza Rossa va importa Lotus si in Republica Moldova, Serbia si Muntenegru, in baza unui contract de exclusivitate.

Deschiderea oficiala a primului showroom Lotus din Romania va avea loc pe 24 februarie, in prezenta directorului general executiv (CEO) al Lotus Cars Ltd, lui Dany Bahar, a presedintelui Forza Rossa, Ion Bazac, si a fostului campion mondial de Formula 1 Nigel Mansell.

La inaugurare va fi prezentat monopostul de Formula 1 Lotus Renault 2011, ce va debuta peste cateva saptamani in sezonul de Formula 1. O alta premiera va fi prezenta la Bucuresti a noului model Lotus Esprit, model care va fi comercializat in lume incepand din 2012.

Alte modele ce vor putea fi vazute si achizitionate de la showroom-ul Forza Rossa sunt Lotus Elise, Lotus Exige si Lotus Evora. Ele au preturi de pornire de circa 40.000 euro, 55.000 euro, respectiv 70.000 euro. Lotus are insa planuri mari pentru a se extinde, atat in ceea ce priveste gama de produs, cat si acoperirea geografica. In octombrie 2010, la Salonul Auto de la Paris, Lotus a prezentat nu mai putin de cinci concepte, Esprit, Elan, Elite, Elise si Eterne, anuntand astfel extinderea gamei. Drept dovata este si prezentarea la Bucuresti, si mai apoi la Geneva, a variantei de productie a lui Lotus Esprit.

„Prin parteneriatul cu Lotus Cars Ltd., Forza Rossa isi propune sa creasca vizibilitatea si notorietatea brandului Lotus in aceasta parte a Europei. Compania va veni in intampinarea clientilor cu cele mai noi modele de masini Lotus, cu service si after-sales, in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova. In aceste tari, Forza Rossa a fost desemnata reprezentant exclusiv, ceea ce confirma extinderea internationala, la nivel regional, a companiei romanesti”, a anuntat Forza Rossa, intr-un comunicat de presa.

Forza Rossa opereaza ca unic importator Ferrari pe piata romaneasca, precum si in Bulgaria si Republica Moldova. Incepand cu 2011, Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al marcii Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova.

„Prin aceasta lansare dorim sa deschidem in Romania si in regiune o era noua in promovarea unei culturi auto autentice (…). Prin masinile Lotus romanii vor putea sa descopere sportivitatea, nobletea si ingeniozitatea unei marci de automobile britanice exclusiviste la un pret destul de accessibil pentru Romania (…)”, a declarat presedintele Forza Rossa, Ion Bazac.

La randul sau, Bahar s-a aratat increzator in performantele comerciale pe care le poate avea in Romania si in regiune.

„Suntem constienti de importanta si de potentialul urias al pietei din Europa de Est (…)”, a spus Dani Bahar.

Istoria Lotus este puternic legata de traditia si succesul sau in Formula 1 din anii ’60, ’70 si ’80, alaturi de campioni precum Jim Clark, Graham Hill, Jochen Rindt, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Ayrton Senna, Nelson Piquet, Nigel Mansell sau Mika Hakkinen.

Lotus Esprit Concept - Paris 2010 (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu