Acasa Porsche Porsche a inceput testele cu primul sau automobil electric, Boxster E

Porsche a inceput testele cu primul sau automobil electric, Boxster E

de Adrian Mitrea

Porsche Boxster E (sursa - Porsche)

Porsche a inceput testele experimentale cu primele sale trei masini electrice, derivate din modelul Boxster si propulsate de motoare electrice de 180 kW/245 Cai Putere (CP).

Sistemul de propulsie al fiecarei masini este format din doua propulsoare electrice, ce livreaza o putere totala de 245 CP, si o baterie cu o capacitate de 29 kWh. Alte specificatii tehnice nu au fost anuntate.

Lansarea experimentala a celor trei masini a fost anuntata de Porsche inca din vara anului trecut.

„(…) Aceste trei masini electrice Boxster vor furniza primele indicii despre ceea ce inseamna componentele masinilor propulsate electric si bateriile lor. Aceste teste sunt menite sa furnizeze informatii despre infrastructura necesara masinilor electrice si despre comportamentul consumatorilor, in vederea lansarii de noi produse”, spunea atunci Porsche.

Masinile electrice si hibride reprezinta viitorul pentru Porsche, la fel ca pentru multi alti constructori auto. Porsche planuieste cate o versiune hibrida pentru fiecare model, precum si motorizari mai mici.

La inceputul lui 2010, Porsche a lansat o versiune hibrida pentru SUV-ul Cayenne, iar modelul Panamera va beneficia si el de tehnologia hibrida de pe Cayenne in 2011.

Modelele 911, Boxster si Cayman vor putea si ele sa fie comandate in viitor in varianta hibrida, a declarat responsabilul cu dezvoltarea de la Porsche, Wolfgang Duerheimer, fara a preciza un orizont de timp mai precis.

Seful inginerilor de la Porsche, Heinz-Jakob Neusser, a precizat ca versiunea hibrida a sedanului de lux Panamera va putea strabate intre cinci si sase kilometri numai cu motorul electric.

Primul automobil sport complet electric produs de Porsche va fi modelul 918 Spyder, a carui intrare in fabricatie este programata peste 3-4 ani.

Uniunea Europeana (UE) a stabilit pentru constructorul german o tinta de emisii poluante de 216 grame de dioxid de carbon pe kilometru, pana in 2015, de la 255 de grame cat este acum.

Lasa un comentariu