Acasa Romania VIDEO: Vezi cum fac unii bani din accidente usoare si cum sa te pazesti sa nu devii victima

VIDEO: Vezi cum fac unii bani din accidente usoare si cum sa te pazesti sa nu devii victima

de Adrian Mitrea

Accident Volvo S60 (sursa - 0-100.ro)

Un sofer „amabil” iti da prioritate sa iesi de pe o strada laturalnica, apoi accelereaza si intra cu masina lui in a ta in ideea de a scoate bani de la tine ca sa-si repare masina accidentata in urma faptului ca „i-ai iesit in fata” – e un scenariu care circula de cateva zile pe retele de socializare si pe forumuri auto.

Invocand o intelegere sofereasca, impostorii cer victimelor bani pentru a nu ajunge la Politie si pentru a-si repara masina lovita din „neatentia” victimei.

Potrivit relatarilor din presa, infractorii isi aleg victime persoane singure la volan (sa nu aiba martori) si masini de distributie (soferi grabiti care n-au timp sa mearga la Politie) carora le expun ipoteza ca la Politie vor fi amendati si ar putea ramane fara permis pentru neacordare de prioritate.

Un alt scenariu este franarea brusca si imprevizibila in fata masinii si conducatorului victima, astfel incat acesta sa devina vinovat de accident usor prin nepastrarea distantei regulamentare dintre vehicule.

Un material video despre intreaga procedura a fost facut de Antena 3 si poate fi vazut mai jos. Concluzia e ca soferii victime sa nu cedeze la presiuni si sa mearga la Politie, eventual si cu fotografii ale soferului „binevoitor” si ale masinii pe care o conducea acesta. Numarul de inmatriculare ar putea fi fals, asa ca simpla memorare a acestuia ar putea fi inutila.

Lasa un comentariu