Acasa Dacia Ministerul Transporturilor investeste circa 18,5 milioane euro in drumuri pentru Dacia

Ministerul Transporturilor investeste circa 18,5 milioane euro in drumuri pentru Dacia

de Adrian Mitrea

Dacia Duster (sursa - 0-100.ro)

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a anuntat ca in 2011 va aloca aproape 80 milioane lei (circa 18,5 milioane euro) modernizarii unor drumuri de interes strategic pentru Dacia si activitatile Grupului Renault in Romania.

Este vorba de doua proiecte diferite:

  • 1. Proiectul prin care se prevede largirea la patru benzi de circulatie a DN 73 km 7+000–11+100 ( tronson de 4,1 km) si a drumului de legatura cu DN 73D (3,28 km) va fi finantat in 2011 cu 50 milioane lei, investitia urmand sa asigure marirea capacitatii de circulatie si a fluentei traficului de la uzina Dacia catre autostrada Bucuresti-Pitesti (A1), DN 7 Pitesti-Sibiu si DN 73 Pitesti-Brasov.
  • 2. Al doilea proiect vizeaza largirea la patru benzi a DN 7 Baldana-Titu, km 30+950–km 52+350, investitia urmand sa asigure marirea capacitatii de circulatie si fluenta a traficului de la Centrul de incercari al Renault Technologie Roumanie de la Titu. Pentru acest proiect amplasat in judetul Dambovita va fi alocata de la buget, in acest an, suma de 29,346 milioane lei.

„Prin aceste doua investitii sprijinim crearea de noi locuri de munca in economia romaneasca, Dacia-Renault fiind o companie extrem de importanta pentru cresterea capacitatii de productie a industriei romanesti. In acelasi timp vom sprijini si cresterea mobilitatii in randul celor 2200 de tineri romani pe care Dacia-Renault ii pregateste si ii specializeaza in Romania”, a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, intr-un comunicat de presa.

Lasa un comentariu