Acasa Hyundai Hyundai Curb debuteaza la Detroit. Ar putea deveni ix25

Hyundai Curb debuteaza la Detroit. Ar putea deveni ix25

de Adrian Mitrea

Hyundai Curb (sursa - Hyundai)

Hyundai va prezenta la Salonul Auto de la Detroit (10-23 ianuarie 2011) conceptul Curb, un SUV compact care are toate sansele sa devina in anii urmatori un model in familia de SUV-uri ix, ce se va numi probabil ix25, fiind plasat imediat sub ix35, automobil ce inlocuieste Tucson.

Conceptul Hyundai Curb este cu atat mai interesant cu cat vicepresedintele Hyundai Motor Europe, Allan Rushforth, declara in exclusivitate pentru 0-100.ro ca in gama Hyundai este loc pentru un model mai mic decat ix35, in contextul in care alti constructori auto, precum Nissan, redefinesc segmentul crossover si SUV.

Un exemplu este SUV-ul de oras Nissan Juke, testat si de 0-100.ro. Intamplarea face ca Hyundai Curb sa aminteasca putin de stilul lui Juke, mai ales din lateral.

In 2011 si 2012 Hyundai va lansa in total, pe piata europeana, 13 noi masini, derivate din actualele modele si variante restilizate. Printre ele se va numara si inlocuitorul SUV-ului Santa Fe, care va debuta in 2012 sub numele de ix45.

Astfel, familia de SUV-uri a Hyundai va ajunge la patru membri: ix25 (derivat din conceptul Curb), ix35 (deja lansat in 2010), ix45 (inlocuitorul lui Santa Fe) si ix55 (deja lansat).

Interior Hyundai Curb (sursa - Hyundai)

Lasa un comentariu