Acasa Kia Asa arata noua Kia Picanto, masina disponibila in Romania din primavara

Asa arata noua Kia Picanto, masina disponibila in Romania din primavara

de Adrian Mitrea

Kia Picanto 2011 (sursa - Kia)

Kia a publicat marti (4 ianuarie) primele fotografii cu noua generatie a modelului Kia Picanto, cel mai mic automobil din gama marcii sud-coreeane, care va fi lansat in Romania in aceasta primavara.

„Complet redesenat si proiectat, noul Picanto este mai lung si are un ampatament mai mare comparativ cu generatia actuala si doreste sa-si redefineasca pozitia, tintind sa fie unul din cele mai competitive vehicule din clasa A”, se arata intr-un comunicat al Kia.

In timp ce actualul Picanto este oferit doar cu o versiune de caroserie hatchback cu cinci usi, noua generatie va beneficia in Europa si de o caroserie cu trei usi.

Noul Picanto va fi propulsat de patru motoare noi de 1 litru si 1,2 litri. Pe unele piete vor fi disponibile si versiuni pe benzina adaptate la functionarea pe GPL.

Noua generatie Kia Picanto va fi prezentata oficial la Salonul Auto de la Geneva, in martie.

Masina a fost desenata de biroul de design european al celor de la Kia, amplasat in Frankfurt, Germania, in subordinea designerului sef, Peter Schreyer.

Noua Kia Picanto va rivaliza pe piata cu masini precum Peugeot 107, Citroen C1, Toyota Aygo, viitorul Volkswagen Up! Si derivatele acestuia cu siglele Skoda si Seat, Renault Twingo, Chevrolet Spark, Fiat 500, Ford Ka, Hyundai i10, Opel Agila si Suzuki Splash.

Kia Picanto 2011 (sursa - Kia)

Lasa un comentariu