Acasa Chevrolet Pilotul roman Claudiu David debuteaza in NASCAR in 2011

Pilotul roman Claudiu David debuteaza in NASCAR in 2011

de Adrian Mitrea

Claudiu David si Chevrolet Impala (sursa - Chevrolet)

Pilotul roman de raliu Claudiu David isi va incerca norocul in NASCAR, competitie pe circuit oval foarte populara in SUA. El se pregateste pe un automobil Chevrolet Impala, a anuntat Chevrolet Romania.

„Ma bucur ca am reusit sa fac inca un pas important in cariera mea. Am pilotat o masina de NASCAR, un Chevrolet Impala,  pe celebrul circuit Darlington, supranumit Too Tough to Tame. Stilul de pilotaj a trebuit adaptat cerintelor unei competitii diferite de cea de raliu. Masinile  sunt setate si pregatite special sa obtina performante maxime pe un de circuit oval. Am facut echipa buna cu Chevrolet Impala astfel incat am reusit sa obtin la sfarsitul cursului rezultate foarte bune”, a declarat Claudiu David, intr-un comunicat de presa.

David a urmat cursurile scolii de pilotaj Buck Baker Racing, este cea mai veche si cea mai cunoscuta scoala de pilotaj NASCAR din SUA. Buck Baker Racing School a antrenat piloti precum Jeff Gordon, de patru ori campion si Tony Stewart, campion in 2002.

Pilotul roman intentioneaza ca incepand cu anul 2011 sa participe in cursele NASCAR.

Claudiu David este unul dintre cei mai cunoscuti piloti romani de raliuri, cu o experienta de peste 10 ani. A debutat in 2000 cand a si castigat prima cursa. El a participat in World Rally Championship – WRC (Argentina, Japonia, Marea Britanie), a luat startul in 65 de curse, a urcat de 37 de ori pe podium, dintre acestea 20 fiind victorii.

David a castigat Campionatul National din Romania in 2004 si 2005 la Grupa N2, iar in 2006 a fost vicecampion. De asemenea, Claudiu David a castigat numeroase competitii din Campionatul European de Raliuri si in prima sa participare in FIA-GT, la Bucuresti, a iesit invingator.

Lasa un comentariu