Acasa Piata Auto Porsche Romania planteaza 22.000 de copaci, dar tine inghetate investitiile si in 2011

Porsche Romania planteaza 22.000 de copaci, dar tine inghetate investitiile si in 2011

de Adrian Mitrea

Directorul general al Porsche Romania, Brent Valmar (sursa - 0-100.ro)

Cu o piata auto la nivelul din 2002, cel mai mare importator auto de pe plan local, Porsche Romania, va tine inghetate investitiile si in 2011, a declarat directorul general al grupului, Brent Valmar, citat de wall-street.ro. In schimb, compania planteaza 22.000 de copaci pe malul Dunarii, cate unul pentru fiecare masina vanduta in acest an.

„Aveam proiecte de dezvoltare pentru toate marcile grupului. Acestea sunt oprite astazi si vor continua odata cu revenirea pietei. Planurile noastre mergeau in directia dublarii fiecarei locatii din orasele resedinta de judet, a dublarii dealershipurilor, daca era unul de Volkswagen doream sa il facem si pe al doilea, daca era unul de Skoda vroiam sa mai avem inca unul, acesta este viitorul”, a declarat Valmar.

Porsche Romania are inca din 2007 planuri pentru un complex auto integrat care sa reuneasca marcile de lux Bentley, Lamborghini si Porsche, insa inaugurarea acestuia s-a tot amanat din cauza crizei si vanzarilor foarte scazute de masini.

„Am terminat cladirea, am montat fatadele, insa cu siguranta nu anul viitor vom porni investitia. Semnele ar trebui sa fie de crestere clara pentru repornirea programului de investitie, pentru ca ar fi o capacitate suplimentara pe care piata nu ar putea sa o acopere. Si in alte orase, toate proiectele noastre sunt blocate pana la revenirea economiei. Preocuparea principala este de a asigura un nivel minim de profitabilitate a retelelor de distributie, astfel incat ei sa poata pe de o parte sa acopere standardele impuse de marca si sa poata sa isi continuie programul de investitie”, a precizat Valmar.

Reteaua Porsche Romania are in prezent 94 de amplasamente.

Vanzarile grupului au fost mai mici in 2010 comparativ cu 2009.

„Avem nevoie de un volum de 22.000 de masini (de aici si numarul de copaci plantati – n.r.) ca sa reusim stabilizarea financiara a retelelor noastre de distributie”, a spus Valmar.

Porsche Romania , importatorul pe plan local al marcilor Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Lamborghini, Porsche, Bentley si Volkswagen Autovehicule Comerciale, a inregistrat anul trecut o marja de profit de 11,9%, in urcare de la 8,7% in 2008. Compania a incheiat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 382 milioane euro, in scadere cu 61% fata de 2008, cand a raportat 992 milioane euro, potrivit wall-street.ro.

Lasa un comentariu