Acasa Daimler Directorul proiectului de inovatii in afaceri al Daimler, Jerome Giullen, a plecat la Tesla

Directorul proiectului de inovatii in afaceri al Daimler, Jerome Giullen, a plecat la Tesla

de Costea Arsene

Tesla Model S (sursa - 0-100.ro)

Directorul proiectului de inovatii in afaceri din cadrul grupului auto german Daimler, Jerome Guillen, a renuntat la pozitia detinuta in cadrul fabricantului masinilor Mercedes-Benz si smart pentru a lucra pentru producatorul american de masini sport electrice Tesla.

Francezul Jerome Guillen lucreaza in cadrul Tesla, de la inceputul lui noiembrie 2010, in calitate de director de program pentru automobilul Model S, a declarat un purtator de cuvant al Tesla, citat de Automotive News Europe, care a adaugat ca Daimler „a sprijinit aceasta mutare”.

Sedanul premium electric Model S este programat sa fie lansat pe piata in 2012.

Daimler detine o participatie de 5% in cadrul Tesla, care asigura furnizarea de pachete de baterii litiu-ion si a electronicii necesare incarcarii cu energie pentru versiunea electrica a modelului smart ForTwo.

Jerome Guillen, de 38 de ani, era privit drept un candidat puternic pentru a fi promovat in consiliul de administratie al Daimler, au declarat mai multe surse pentru revista germana Manager Magazin, sub protectia anonimatului.

Francezul a ocupat in ultima perioada pozitia de director al proiectului de inovatii in afaceri din cadrul Daimler, unde se ocupa de gasirea de noi oportunitati de business si a fost pentru prima data adus in cadrul grupului german, in 2007, de catre seful Daimler, Dieter Zetsche, dupa ce a condus Freightliner – subsidiara de camioane a Daimler din Statele Unite.

Unul dintre proiectele de succes desfasurate de Guillen in cadrul Daimler este conceptul de car-sharing Car2Go, pe care producatorul auto intentioneaza sa il implementeze la o scara globala.

Lasa un comentariu