Acasa Lamborghini Lamborghini Gallardo LP 570-4 devine mai performant si mai usor

Lamborghini Gallardo LP 570-4 devine mai performant si mai usor

de Costea Arsene
Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante (sursa - Lamborghini)
Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante (sursa - Lamborghini)

Lamborghini a lansat modelul decapotabil Gallardo LP 570-4 Spyder Performante, ce cantareste 1.485 de kilograme, fiind cu 65 kg mai usor decat Gallardo LP 560-4, prin folosirea de componente din fibra de carbon la exterior si interior.

Gallardo LP 570-4 Spyder Performante dispune de un motor V10 de 5,2 litri, care genereaza 570 de Cai Putere (CP). Decapotabila ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 3,9 secunde si atinge o viteza maxima de 324 kilometri pe ora, a anuntat Lamborghini.

Puterea maxima este furnizata la 8.000 de rotatii pe minut (rpm), cuplul de 540 Newton-metri (Nm) fiind disponibil in integralitate la 6.500 rpm. In circumstante normale, puterea furnizata de propulsorul V10 este distribuita 30% puntii fata si restul de 70% rotilor din spate. Puterea este pusa pe sosea prin toate cele patru roti de 19 inch, din aluminiu forjat, echipate cu anvelope Pirelli P Zero Corsa.

Greutatea lui Spyder Performante este distribuita in proportie de 43% pe fata si 57% pe spate.

Noul Spyder Performante masoara 4,39 metri in lungime, 1,90 metri in latime si are 1,18 metri inaltime.

Caroseria este realizata din aluminiu si intarita la punctele de sudura cu elemente de siguranta suplimentare.

Fibra de carbon poate fi intalnita in componenta plafonului retractabil (soft-top), capota si transmisia fiind, de asemenea, invelite la exterior de acest material usor.

La interior, fibra de carbon si-a gasit locul in tunelul de transmisie, in panourile usilor, dar si in padelele pentru schimbarea vitezelor amplasate in spatele volanului. Pielea Alcantara cu care sunt acoperite scaunele contribuie si ea la reducerea greutatii totale a masinii.

In materie de gadgeturi, Spyder Performante dispune de un sistem multimedia cu navigatie integrata, de un buton care ridica masina in partea din fata pentru a trece mai usor peste obstacolele intalnite in drum si de o camera video pentru marsarier. Cei care vor sa-si personalizeze masina o pot face prin programul „Ad Personam” al Lamborghini.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre