Acasa Peugeot Inlocuitorul lui Peugeot 308 ar putea fi lansat in 2013. Numele e inca o enigma

Inlocuitorul lui Peugeot 308 ar putea fi lansat in 2013. Numele e inca o enigma

de Adrian Mitrea

Peugeot 308 (sursa - Peugeot)

Inlocuitorul modelului compact Peugeot 308 va fi lansat in 2013, scrie Automotive News Europe. Conform traditiei, masina ar trebui sa se numeasca 309, insa unele zvonuri sustin ca producatorul auto francez va renunta la denumirile cu cifre pentru modelele sale.

Peugeot 309 a fost produs intre 1985 si 1993 pentru piata europeana, iar Peugeot nu doreste sa reutilizeze acest nume pentru inlocuitorul lui 308, afirma jurnalistii de la revista germana Auto Bild, care publica si o ipoteza de design pentru noul model.

Publicatia sugereaza ca Peugeot ar putea adopta un nou sistem de numerotare a modelelor sale, primele indicii fiind sugerate de cele mai noi concepte, care nu nume formate din cifre, ci din litere: SR1, EX1, HR1.

Cu toate acestea, e greu de crezut ca Peugeot va renunta la traditia de 80 de ani pe care o au denumirile numerice.

In anul 1929 Peugeot a initiat primul sistem de identificare numerica care este si astazi in uz. Modelul 201 a fost denumit astfel pentru ca, pur si simplu, acesta era numarul proiectului la care departamentul de ingineri lucra la acea data.

Primul dintre cele trei numere indica clasa din care face parte un autovehicul, iar al treilea face referire la generatia la care respectivul model a ajuns. Numarul din mijloc „0” (cifra zero) este legatura dintre celelalte doua. Sistemul de numerotare a evoluat ulterior.

Seriile „2” si „4” sunt singurele care au respectat acest sistem de numerotare, de atunci acestea comercializandu-se in mai mult de 26 de milioane de exemplare, adica circa jumatate din vanzarile marcii.

In anul 2000, celor trei cifre le-au fost adaugate litere care fac referire la diferitele forme de caroserie: cc pentru Coupe Cabriolet si sw pentru break. In 2004, la 75 de ani de la lansarea modelului 201, Peugeot a adaugat numarul din patru cifre, incepand cu 1007, pentru a numi astfel modelele care nu au facut parte din gama initiala.

comenteaza pe psaclub

Lasa un comentariu