Acasa Tesla Motors Toyota RAV4 electric ia nastere printr-un parteneriat de 60 mil. dolari cu Tesla Motors

Toyota RAV4 electric ia nastere printr-un parteneriat de 60 mil. dolari cu Tesla Motors

de Costea Arsene

Toyota RAV4 2010 (sursa - Toyota)

Constructorul auto american de masini sport electrice Tesla Motors a anuntat semnarea unui acord cu Toyota, in valoare de 60 milioane dolari, pentru dezvoltarea sistemului de propulsie ce va echipa versiunea electrica a SUV-ului RAV4, informeaza Automotive News Europe (ANE).

Tesla si Toyota au anuntat pentru prima data, in mai 2010, planuri comune de dezvoltare a unor masini electrice Toyota, iar modelul Rav4 a fost indicat ca favorit in iulie. Masina care se situeaza in topul vanzarilor in Statele Unite ale Americii (SUA) si Europa.

Acordul recent incheiat prevede dezvoltarea in comun a bateriei, modulului electronic, a motorului, transmisiei si a partii de software pentru RAV4.

Toyota a devenit un investitor important pentru Tesla, cumparand, in iunie 2010, actiuni in valoare de 50 de milioane de dolari.

Directorul general al Tesla Elon Musk a declarat, la sfarsitul lunii septembrie din acest an, ca exista posibilitatea ca primele modele electrice RAV4 sa fie produse la intr-o fosta uzina Toyota din California (New United Motor Manufacturing Inc. sau NUMMI), pe care Tesla Motors o va cumpara in curand.

Tesla Motors are in portofoliu deocamdata o singura masina, denumita Tesla Roadster, care a fost testata si de 0-100.ro. Acest automobil este o decapotabila sportiva, cu doua locuri, bazata pe Lotus Elise, si este, de asemenea, cel mai avansat vehicul de serie cu propulsie electrica din lume, avand o autonomie de circa 300 de kilometri si o acceleratie de la 0 la 100 kilometri pe ora in doar 3,7 secunde (3,9 secunde inainte de facelift).

Tesla va lansa al doilea model al sau, un sedan de familie, denumit Model S, in 2012, iar ulterior va construi si alte masini derivate din aceeasi platforma.

Lasa un comentariu