Acasa BYD Guvernul chinez a confiscat sapte fabrici ale constructorului auto BYD

Guvernul chinez a confiscat sapte fabrici ale constructorului auto BYD

de Costea Arsene

BYD e6 (sursa - BYD)

Constructorul auto chinez BYD (Build Your Dreams), detinut partial de miliardarul american Warren Buffett, a fost amendat, impunandu-i-se sa cedeze sapte fabrici pe care le detine in China, dupa o disputa pe un teren.

BYD a primit o amenda de 442.000 dolari si i se va confisca unitatile de productie din provinciile Xi’an si Shaanxi, potrivit unui comunicat de presa postat pe situl Ministerului Teritoriului si Resurselor din China, citat de Automotive News.

BYD ar fi construit sapte fabrici pe 453.247 metri patrati de pamant (112 acri) destinat agriculturii, pe care i-a cumparat de la o firma locala de dezvoltare, se arata in motivarea deciziei Ministerului.

Purtatorul de cuvant al BYD, Paul Lin, a afirmat ca producatorul auto va respecta decizia Ministerului si ca aceasta nu va avea niciun fel de impact asupra operatiunilor desfasurate de BYD.

Aceasta decizie vine in contextul in care BYD se confrunta cu scaderi ale vanzarilor pe piata chineza, dar si cu anularea planurilor de comercializare a masinilor electrice in California.

BYD, care a inregistrat in 2009 cea mai mare apreciere a afacerilor dintre toti producatorii auto din China, a anuntat ca vanzarile de automobile s-au prabusit cu 25% in luna septembrie 2010, chiar daca livrarile sale catre rivalii SAIC Motor si General Motors (GM) au urcat.

BYD fabrica cea mai bine vanduta masina in China, automobilul compact F3.

BYD a anuntat recent ca planuieste sa vanda in Europa, in urmatorii doi ani, un automobil hibrid de tip plug-in si unul complet electric, in parteneriat cu compania germana de utilitati RWE Effizienz.

BYD va livra in Europa automobilul sau hibrid F3DM, precum si masina electrica e6, iar RWE va construi statii rapide de alimentare.

Lasa un comentariu