Acasa Design Renault DeZir este inspirat de Laetitia Casta, spune designerul conceptului, Laurens van den Acker

Renault DeZir este inspirat de Laetitia Casta, spune designerul conceptului, Laurens van den Acker

de Adrian Mitrea

Renault DeZir Laetitia Casta (sursa - 0-100.ro)

Conceptul Renault DeZir este inspirat de fotomodelul Laetitia Casta, spune seful de design al grupului auto francez, Laurens van den Acker, marturisind totodata ca lucreaza la inlocuitorul modelului Laguna si la un aspect mai unitar al gamei Renault.

Desi pare mai degraba o declaratie de dragoste pentru celebrul fotomodel, van den Acker pare ca vorbeste cat se poate de serios despre munca sa la Renault, intr-un text-chat cu cativa jurnalisti, organizat miercuri (6 octombrie).

„Renault este o marca umana. De aceea vom tine cont de trei cuvinte cheie in crearea viitoarelor noastre masini: simplu, senzual, cald. De aceea vrem ca DeZir sa fie o masina ce-i determina pe oameni sa se indragosteasca de Renault. Este inceputul unui nou capitol. (…) Am fost inspirati de Laetitia Casta pentru Renault DeZir. Laetitia Casta e o femeie frumoasa, foarte inteligenta, iar DeZir este o masina atragatoare, cu un creier (motor – n.r.) electric”, a spus van den Acker.

Laetitia Casta este actrita si fotomodel de origine franceza, nascuta in 1978. Ea si-a inceput cariera de fotomodel la 15 ani si a jucat si in cateva filme frantuzesti.

Intrebat de 0-100.ro ce va face in privinta coeziunii imaginii de marca, slab conturata la Renault in ultimii ani, van den Acker a raspuns ca lucreaza la asta: „Va lua ceva timp, dar incercam se ne miscam cat de repede putem. Zoe Preview a preluat deja noua identitate. Din 2012 incolo vom vedea, gradual, o noua identitate de marca pentru masinile Renault”.

Laurens van de Acker este de parere ca Renault are nevoie de varfuri de gama care sa traga in sus imaginea marcii, considerand prioritara inlocuirea actualelor Laguna si Espace.

„Din punctul meu de vedere, o masina precum Laguna este foarte importanta pentru marca. O masina varf de gama trage imaginea de marca in sus. Lucram la inlocuitorii Laguna si Espace. Este cam devreme sa spun mai multe, dar pot promite ca vor fi masini atragatoare care vor exprima valorile Renault in cel mai bun mod cu putinta”, a declarat oficialul Renault.

Lasa un comentariu