Acasa Foto FOTO: Noua directie de design pentru Renault prin DeZir si Zoe Z.E.

FOTO: Noua directie de design pentru Renault prin DeZir si Zoe Z.E.

de Adrian Mitrea

Renault DeZir (sursa - 0-100.ro)Renault va aborda pe noile sale modele un design mai emotional, iar primele indicii despre ce inseamna asta sunt dezvaluite de spectaculosul conceptul DeZir, expus la Salonul Auto de la Paris (2-17 octombrie). Pe de alta parte, in clasa mica, conceptul Zoe Z.E. este o buna referinta pentru a vedea cum va arata noul Clio, care va aparea probabil in 2012.

Proiectul DeZir este condus de noul designer-sef al Renault, Laurens van den Acker, venit la Renault in urma cu un an, de la Mazda.

click aici pentru a vedea standul Renault de la Paris

Litera „Z” face trimitere la semnatura Renault Z.E. (de la Zero Emisii), dezvaluind astfel faptul ca DeZir este o masina electrica. Motorul electric este pozitionat in spatele masinii, central, iar bateriile sunt de asemenea in spate. DeZir poate parcurge circa 160 de kilometri cu energia stocata in bateriile de 24 kWh. Puterea este transmisa rotilor din spate.

Propulsorul electric este o evolutie al celui montat deja pe prototipurile electrice ale Renault, precum Fluence Z.E., dar are putere crescuta cu peste 40 de Cai, ajungand la un total de 150 de Cai Putere si un cuplu maxim de 226 Newton-metru. Masina poate atinge 100 de kilometri pe ora, cu start de pe loc, in mai putin de cinci secunde.

Franele au rol regenerativ (ca un dinam de bicicleta), fiind inspirate din sistemul KERS (Kinetic Energy Recovery System) de pe masinile de Formula 1.

Renault DeZir are 4,225 metri lungime, 1,986 metri latime, 1,163 metri inaltime, un ampatament de 2,582 metri, iar garda la sol este de 11 centimetri. Masina cantareste 830 de kilograme si are un coeficient aerodinamic de 0,25.

Lasa un comentariu