Acasa Renault Renault Fluence Z.E. pleaca de 26.300 euro. Latitude si Twizy sunt si ele gata de lansare

Renault Fluence Z.E. pleaca de 26.300 euro. Latitude si Twizy sunt si ele gata de lansare

de Adrian Mitrea

Renault Fluence Z.E. la Paris (sursa - 0-100.ro)

Renault are la standul sau de la Salonul Auto de la Paris (2-17 octombrie) trei masini electrice gata sa intre in productie, Twizy Z.E., Fluence Z.E. si Kangoo Z.E., precum si varful de gama Latitude. Fluence Z.E. are un pret de 26.300 euro cu toate taxele incluse, a anuntat seful grupului Renault, Carlos Ghosn.

click aici pentru a vedea standul Renault la Salonul Auto Paris 2010

Spre deosebire de un Renault Fluence conventional, versiunea electrica este mai lunga cu 13 centimetri, pentru a putea face loc bateriilor. Chiar si asa, spatiul pentru bagaje ramane foarte mic pentru clasa sa si este si mai putin practic.

Fluence Z.E. va fi produs in uzina Oyak-Renault din Bursa, Turcia.

Motorul electric de pe Renault Fluence Z.E. cantareste 160 de kilograme si dezvolta o putere maxima de 70 kW (95 Cai Putere) la 12.000 de rotatii pe minut, iar cuplul maxim este de 226 Newton-metru.

Energia necesara deplasarii este stocata intr-un pachet de baterii litiu-ion de 20 kW/h, care cantareste 250 de kilograme.

Reincarcarea bateriei se va putea realiza in trei moduri:

  • la o priza conventionala (6-8 ore)
  • la o priza de mare capacitate (32A, 400V), in 30 de minute
  • prin sistemul Quickdrop (soferul duce masina la o statie special amenajata, ca o benzinarie, unde bateria consumata va fi inlocuita in maximum 3 minute cu una complet incarcata).

Alianta Renault-Nissan investe 4 miliarde euro in masini electrice si crede ca acestea vor reprezenta 10% din piata pana in anul 2020.

Renault Latitude, varful de gama al Renault, este succesorul modelelor VelSatis si Safrane si dispune de tehnologii precucum climatizare pe trei zone si parfum de ambianta, scaun cu masaj pentru sofer si sistem audio Bose.

Masina deriva din lumuzina coreeana Samsung Motors SM5.

Astfel, Latitude este al treilea automobil Renault derivat dintr-o masina a diviziei coreene Samsung Motors. Primul a fost Renault Koleos, derivat din QM5, iar apoi Renault Fluence, inlocuitorul Megane sedan, derivat din automobilul SM3.

Renault Latitude are 4,89 metri lungime, 1,83 metri latime si 1,49 metri inaltime.

Lasa un comentariu