Acasa Lamborghini Lamborghini Gallardo LP 570-4 Blancpain debuteaza la Salonul Auto de la Paris

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Blancpain debuteaza la Salonul Auto de la Paris

de Costea Arsene

Lamborghini Gallardo LP-570 4 Blancpain Edition (sursa - Lamborghini)

Marca sport de lux italiana Lamborghini, detinuta de grupul Volkswagen, va expune la Salonul Auto de la Paris editia speciala Gallardo LP 570-4 Blancpain, alaturi de un concept misterios deja anuntat, al carui nume comunicat de organizatori este CTMOVE.

Denumirea de Blancpain vine de la producatorul elvetian de ceasuri cu acelasi nume, care sustine marca italiana de masini sport in cadrul campionatului Lamborghini Super Trofeo.

Prima astfel de masina a fost prezentata cu ocazia cursei de duminica, 26 septembrie, din cadrul Lamborghini Super Trofeo, ce a avut loc pe circuitul „Piero Taruffi” din Vallelunga, Italia, se arata intr-un comunicat al constructorului auto italian.

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Blancpain este echipat cu un motor V10 de 5,2 litri, care dezvolta 570 de Cai Putere (CP), acelasi folosit si pe versiunea de serie redusa Superleggera.

Desi beneficiaza de tractiune integrala, modelul cantareste doar 1.340 de kilograme gratie caroseriei din fibra de carbon. Acest lucru face ca raportul masa / Cal Putere sa fie de 2,35 kilograme pe Cal Putere.

Astfel, masina ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 3,4 secunde si de la 0 la 200km/h in 10,2 secunde. Bolidul atinge o viteza maxima de 320 de km/h.

La exterior, editia speciala Blancpain este vopsita intr-un negru metalizat, care constrasteaza cu etrierele si logo-urile Blancpain de culoare galbena.

Masina vine echipata cu jante Skorpius, vopsite tot in negru, discuri de frana ceramice si un deflector din fibra de carbon.

La interior, domina pielea Alcantara si fibra de carbon. Scaunele si bordul au, de asemenea, inscriptionat logoul Blancpain.

Blancpain produce ceasuri in Vallee de Joux din Elvetia din anul 1735, fiind in acelasi timp si partenerul Campionatului Mondial FIA GT1.

Lasa un comentariu