Acasa Honda Intrarea in vigoare a normelor Euro 5 elimina Honda Civic Type R din Romania si alte tari UE

Intrarea in vigoare a normelor Euro 5 elimina Honda Civic Type R din Romania si alte tari UE

de Adrian Mitrea

Honda Civic Type R (sursa - Honda)

Constructorul auto japonez Honda a anuntat marti, 10 august, ca va scoate de la vanzare modelul sportiv Civic Type R, incepand cu 2011, din cauza trecerii la normele de emisii poluante Euro 5, la care motorul acestei masini nu poate fi aliniat.

Masina are sub capota un motor pe benzina de 2 litri care dezvolta 200 Cai Putere la 8.000 de rotatii pe minut (rpm), o turatie foarte ridicata pentru un automobil de strada. Majoritatea motoarelor pe benzina concurente se opresc la o turatie maxima de 6.000-6.500 rpm.

„Decizia de a opri vanzarile in majoritatea tarilor din Europa a fost luata deoarece automobilul nu indeplineste, in prezent, reglementarile Euro 5. Introducerea Euro 5 inseamna ca modelul Civic Type R mai poate fi comercializat numai pana la sfarsitul lui ianuarie 2011 pe pietele unde aceste reguli se aplica. Modelul, asamblat exclusiv in Marea Britanie, va continua sa fie vandut pe pietele in care reglementarile permit acest lucru, si va ramane in productie la uzina din Swindon”, se arata intr-un comunicat al Honda Trading Romania, importatorul marcii nipone la noi in tara.

Honda Civic Type R are o caroserie cu 3 usi si a fost prezentata publicului in 2006, la Salonul Auto de la Paris. In primavara aceluiasi an a fost prezentat mai intai un concept (la Salonul Auto de la Geneva) ale carui trasaturi au fost preluat aproape integral de masina de serie.

Lasa un comentariu