Acasa Maserati Maserati va lansa un sedan de dimensiuni mai mici, inspirat de Quattroporte

Maserati va lansa un sedan de dimensiuni mai mici, inspirat de Quattroporte

de Adrian Mitrea
Maserati Quattroporte Sport GT S (sursa - Maserati)
Maserati Quattroporte Sport GT S (sursa - Maserati)

Producatorul italian de masini sport de lux Maserati, detinut de grupul Fiat, isi va extinde, in 2013, gama de modele cu un sedan de dimensiuni mai mici, inspirat din modelul de lux Quattroporte, scrie Automotive News Europe (ANE).

Noul sedan este crucial pentru ca Maserati sa atinga tinta de 10.000 de automobile vandute la nivel mondial, tinta necesara pentru a realiza profit substantial, noteaza publicatia, fara sa citeze vreo sursa.

Anul trecut, vanzarile Maserati au coborat cu 43%, la 4.911 unitati, in timp ce profitul s-a prabusit cu 85%, la 11 milioane euro.

Sedanul de dimensiuni mijlocii, care initial era prevazut sa poarte sigla Alfa Romeo (tot o marca a Fiat), va fi in cele din urma construit de Maserati, deoarece producatorul are deja o retea de distributie globala asigurata, iar imaginea de marca poate impune un pret de vanzare mai mare.

Noul sedan de la Maserati va fi o varianta la scara mai redusa a noii generatii a modelului de lux Quattroporte si va avea, la fel ca si fratele sau mai mare, motorul amplasat in fata si tractiune spate.

Pretul pentru noul model ar urma sa fie intre 60.000 si 70.000 de euro, iar o versiune cu tractiune integrala este luata in calcul de constructor, noteaza ANE.

Gama de modele a Maserati urmeaza sa fie improspatata spre sfarsitul anului viitor, cu noua generatie Quattroporte. In luna iunie 2010, directorul general al Maserati, Harald Wester, a anuntat ca producatorul auto italian va monta tractiune 4×4 pe noua generatie a sedanului de lux Quattroporte, precum si tehnologii pentru reducerea consumului de carburant si a emisiilor cu 25%, cum ar fi sistemul Stop & Start.

Printre masurile care vor ajuta la diminuarea cu un sfert a emisiilor poluante se numara introducerea unui motor V6 complet nou, recalibrarea propulsorului V8 si montarea unei transmisii automate cu opt rapoarte, disponibila deja pe limuzinele concurente BMW Seria 7 si Audi A8.

Maserati doreste ca noul Quattroporte sa ajute la cresterea prezentei constructorului italian in segmentul sedanurilor de lux de la 3%, cat este in prezent, la 8%.

Producatorul italian se asteapta ca jumatate dintre vanzarile modelului Quattroporte sa vina de pe piata din SUA.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
1 Comment
vechi
noi
Inline Feedbacks
View all comments