Acasa Nissan Nissan lanseaza doua noi motorizari pe benzina

Nissan lanseaza doua noi motorizari pe benzina

de Adrian Mitrea

Nissan Juke (sursa - Nissan)

Nissan va lansa in lunile urmatoare doua noi motorizari pe benzina, de 1,2 litri si 1,5 litri, care pun accentul pe reducerea consumului de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon, a anuntat constructorul auto.

Propulsorul de 1,2 litri (cu nume de cod HR12DE – n.r.) are trei cilindri si va fi montat pe noua generatie a modelului March (Micra). Inginerii Nissan au reusit sa echilibreze acest motor prin ajustarea greutatii arborelui cotit, in asa fel incat vibratiile si zgomotul sa fie similare cu ale unui propulsor cu patru cilindri. Pe de alta parte, unitatea cu trei pistoane are avantajul unor costuri mai reduse de productie si exploatare, avand mai putine piese in miscare.

Pentru acest motor Nissan a dezvoltat o cutie de viteze cu variatie continua (automata) imbunatatita, fiind cu 10% mai mica si cu 13% mai usoara decat transmisiile anterioare de acelasi tip (cu variatie continua – CVT).

March / Micra dispune si de un sistem Stop & Start (botezat de Nissan Pure Drive), care opreste automat motorul cand masina sta pe loc la semafor sau in aglomeratie si il reporneste cand soferul intenioneaza sa demareze (la eliberarea pedalei de frana la masinile automate si la apasarea ambreiajului la vehiculele cu transimisii manuale).

Propulsorul de 1,5 litri (cu nume de cod HR15DE – n.r.) are o tehnologie pusa in premiera pe motoare produse in masa, care consta in montarea a 2 injectoare de benzina pentru fiecare dintre cei patru cilindri. Prin utilizarea a dua injectoare, marimea particulelor de benzina injectate este redusa cu 60%, scazand astfel consumul de carburant.

De asemenea, Nissan a mai anuntat introducerea unui sistem de propulsie hibrida (benzina + electric) avansat, mai eficient decat toate solutiile tehnice similare existente pe piata in acest moment. Tehnologia va debuta pe Infiniti M, concurent pentru BMW Seria 5, Audi A6 si Mercedes-Benz Clasa E.

In plus, noul crossover din gama Nissan, Juke, va veni (in toamna) cu un propulsor turbo pe benzina de 1,6 litri, care vine cu performante de motor de 2,5 litri, dar cu un consum al unuia de 1,8 litri. Pe Juke acest motor va avea 180 de Cai Putere.

Lasa un comentariu