Acasa Ford Ford a lansat in Romania noile Galaxy si S-Max, de la 22.820 euro, respectiv 20.480 euro

Ford a lansat in Romania noile Galaxy si S-Max, de la 22.820 euro, respectiv 20.480 euro

de Adrian Mitrea

(sursa - 0-100.ro)

Romcar, importatorul marcii Ford in Romania, a lansat miercuri, 14 iulie, noile generatii ale modelelor Ford Galaxy si Ford S-Max, la preturi de pornire fara TVA de 22.820 euro pentru primul, respectiv de 20.480 euro pentru al doilea.

Aceste preturi de pornire sunt valabile pentru echiparile Trend (de baza) ale fiecareia dintre masini. Motorul de intrare in gama este o unitate pe benzina aspirata natural (deci fara turbo – n.r.) de 2 litri, ce dezvolta 145 Cai Putere (CP).

click aici pentru galeria foto cu S-Max si aici pentru cea cu Galaxy

Pe langa aceasta motorizare, cele doua noi modele Ford pot fi comandate si cu un propulsor turbo pe benzina de 2 litri (EcoBoost), de 203 CP.

Motoarele diesel disponibile pe noile S-Max si Galaxy sunt:

  • 2 litri turbo, 115 CP
  • 2 litri turbo, 140 CP
  • 2 litri turbo, 163 CP
  • 2,2 litri turbo, 175 CP

Suplimentar, noile modele primesc in premiera pentru Romania transmisia robotizata (automata – n.r.) Ford PowerShift cu sase trepte. Aceasta cutie de viteze vine in echiparea standard la masinile echipate cu motoare EcoBoost de 203 CP, dar poate fi montata optional si in combinatie cu motorizarile turbo diesel de 140 CP si 163 CP.

Romcar, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si aduce pe piata romaneasca 15 modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare.

Afacerile auto ale familiei Tiriac sunt afectate in acest an de piederea importului celei mai importate marci din portofoliu: Ford. Practic, lansarea noilor Galaxy si S-Max este ultimul eveniment gestionat de Romcar pana la predarea stafetei catre un birou oficial al constructorului.

Dupa ce grupul american Ford a cumparat uzina Automobile Craiova (in 2007, pentru 57 milioane euro), a anuntat ca va prelua si activitatile de import de la Romcar. Compania Nationala de Vanzari (CNV) a Ford va fi operationala de la 1 august 2010.

Cativa angajati Romcar vor pleca la CNV, dar restul (circa 80-90 de oameni) vor ramane in cadrul TiriacAuto, fiind redistribuiti.

Afacerile auto ale familiei Tiriac cuprind patru importatori: Romcar (Ford), M Car Trading (Mitsubishi), Hyundai Auto Romania (Hyundai) si Premium Auto (Land Rover si Jaguar). Pe langa cele patru companii ce importa cinci marci diferite, reteaua de dealeri a TiriacAuto este alcatuita din circa 40 de centre.

Lasa un comentariu