Acasa Industrie Producatorul de masini electrice ZAP cumpara Jonway din China pentru a-si intari prezenta pe piata

Producatorul de masini electrice ZAP cumpara Jonway din China pentru a-si intari prezenta pe piata

de Costea Arsene

ZAP Alias (sursa - allaroundphilly.com)

Producatorul auto american de autovehicule electrice ZAP, cu sediul in California, a anuntat cumpararea unei parti importante din constructorul chinez Zhejiang Jonway Automobile, afacere evaluata la 43 milioane de dolari.

ZAP, care a afisat pierderi in ultimii sapte ani consecutivi, va plati, pentru o participatie de 51% din Jonway, suma de 29,03 milioane de dolari si va achizitiona 31,5 milioane de actiuni, a anuntat compania americana.

Cele doua companii se vor alia pentru a contrui vehicule sport utilitare (SUV) destinate
industriei de taxiuri din China, ZAP urmand sa distribuie respectivele SUV-uri si in alte tari, a declarat directorul general al ZAP, Steve Schneider.

“In timp ce restul industriei (auto – n.r.) are in vedere piata autovehiculelor de pasageri, exista o competitie mai putin acerba in segmentul industriei de taxiuri (…) Cred ca putem deveni lideri in acest segment”, a afirmat oficialul american.

Modelul SUV A380 va putea gazdui cinci pasageri si va costa 25.000 de dolari, a precizat acesta. Constructorul chinez Jonway Auto produce deja o versiune pe benzina a acestui autovehicul.

In cei 15 ani de la infiintare, compania americana ZAP, cu sediul la Santa Rosa, in California, a avut profit doar in anul 2002.

Presedintele ZAP, Priscilla Lu, care a aranjat finantarea sumei de 29,03 milioane de dolari pentru preluarea Jonway, prin intermediul unor investitii private europene, negociaza in prezent cu guvernul chinez pentru a obtine aprobarea vanzarii respectivelor SUV-uri.

Consiliul de administratie al ZAP a aprobat tranzactia, vineri 2 iulie, producatorul american asteptandu-se ca executivul chinez sa fie de acord cu termenii afacerii pana in luna septembrie, a spus Schneider.

ZAP intentioneaza sa cumpere in cele din urma si restul de 49% din Jonway Auto, o subsidiara a Jonway Group, se arata intr-un comunicat al companiei americane.

Lasa un comentariu