Acasa Peugeot Asa arata Peugeot 508, modelul care ca va inlocui 407 si 607

Asa arata Peugeot 508, modelul care ca va inlocui 407 si 607

de Adrian Mitrea

Peugeot 508 SW (sursa - AutoWeek.nl)

Primele fotografii cu Peugeot 508, model anticipat de conceptul 5 by Peugeot, care inlocuieste modelele 407 si 607, au inceput sa circule pe internet cu mai multe luni inainte de prezentarea oficiala.

Peugeot 508 a fost surprins necamuflat la sfarsitul lunii iunie, in timpul unei sedinte foto, insa imaginile nu erau foarte clare. Noile fotografii care circula pe internet dezvaluie masina in detaliu, atat varianta sedan cat si cea SW (break), dar nu sunt imagini oficiale si nu garanteaza ca masina va arata exact asa.

Peugeot 508 se apropie ca design foarte mult de concept, avand doar stopurile si esapamentul usor modificate.

Este de asteptat ca Peugeot 508 sa inlocuiasca modelele 607 (deja scos din productie) si 407, fiind plasat intre acestea ca dimensiuni.

Sub capota lui Peugeot 508, constructorul auto francez ar putea monta sistemul HYbrid4, care va fi inaugurat pe masini de serie in 2011, la modelul Peugeot 3008. Avand in vedere ca prototipul 5 by Peugeot dispunea de acesta tehnologie, sunt sanse mari ca si varianta de serie sa-l adopte.

Aceasta tehnologie hibrida este formata dintr-un propulsor diesel de 2 litri cu filtru de particule, care dezvolta 163 Cai Putere (CP), si unul electric de 37 CP.

Cu sistemul HYbrid4 masina poate merge exclusiv electric la viteze mici (in oras de exemplu), poate face ca toate patru rotile sa dezvolte tractiune, in caz de nevoie, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 99 de grame pe kilometru.

Tehnologia HYbrid4 poate fi montata pe orice tip de caroserie, spune Peugeot, promitand sa eficientizeze consumul de carburant si performantele.

5 by Peugeot are 4,86 metri lungime, 1,88 metri latime si 1,42 metri inaltime. Ampatamentul masoara 2,815 metri.

Sunt sanse mari ca Peugeot 508 sa faca parte din linia Hors Serie a Peugeot, alaturi de coupe-ul RCZ si un alt model inca nespecificat. Gama hors-serie va cuprinde masinile cu aspiratii premium ale marcii, la fel cum face linia DS (Distinctive Spirit) la Citroen.

Peugeot 508 (sursa - AutoWeek.nl)

Lasa un comentariu