Acasa Peugeot Peugeot 508, surprins necamuflat la o sedinta foto

Peugeot 508, surprins necamuflat la o sedinta foto

de Adrian Mitrea

Peugeot 508 (sursa - 1minutocoches.com)

Peugeot 508, model anticipat de conceptul 5 by Peugeot, a fost surprins necamuflat in timpul unei sedinte foto, cu mai multe luni inainte de prezentarea oficiala a masinii.

Presupusul Peugeot 508 din imaginea de mai sus, capturata si publicata de situl spaniol 1minutocoches.com, se apropie ca design foarte mult de concept, avand doar stopurile si esapamentul usor modificate.

click aici pentru galeria foto

Este de asteptat ca Peugeot 508 sa inlocuiasca modelele 607 (deja scos din productie) si 407, fiind plasat intre acestea ca dimensiuni.

Sub capota lui Peugeot 508, constructorul auto francez ar putea monta sistemul HYbrid4, care va fi inaugurat pe masini de serie in 2011, la modelul Peugeot 3008. Avand in vedere ca prototipul 5 by Peugeot dispunea de acesta tehnologie, sunt sanse mari ca si varianta de serie sa-l adopte.

Aceasta tehnologie hibrida este formata dintr-un propulsor diesel de 2 litri cu filtru de particule, care dezvolta 163 Cai Putere (CP), si unul electric de 37 CP.

Cu sistemul HYbrid4 masina poate merge exclusiv electric la viteze mici (in oras de exemplu), poate face ca toate patru rotile sa dezvolte tractiune, in caz de nevoie, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 99 de grame pe kilometru.

Tehnologia HYbrid4 poate fi montata pe orice tip de caroserie, spune Peugeot, promitand sa eficientizeze consumul de carburant si performantele.

5 by Peugeot are 4,86 metri lungime, 1,88 metri latime si 1,42 metri inaltime. Ampatamentul masoara 2,815 metri.

Sunt sanse mari ca Peugeot 508 sa faca parte din linia hors-serie a Peugeot, alaturi de coupe-ul RCZ si un alt model inca nespecificat. Gama Hors Serie va cuprinde masinile cu aspiratii premium ale marcii, la fel cum face linia DS (Distinctive Spirit) la Citroen.

Lasa un comentariu