Acasa Alfa Romeo Alfa Romeo vrea sa-si creasca vanzarile de cinci ori pana in 2014

Alfa Romeo vrea sa-si creasca vanzarile de cinci ori pana in 2014

de Costea Arsene

(sursa - 0-100.ro)

Producatorul auto italian Alfa Romeo, detinut de grupul Fiat, va atinge si chiar va depasi, pana in 2014, tinta de vanzari de 500.000 de unitati pe an, o crestere de cinci ori fata de cele 100.000 de masini livrate in 2009, potrivit directorului companiei, Harald J. Wester.

„In trecut ati auzit de nenumarate ori cum Alfa a promis atingerea unor astfel de cresteri, dar de data aceasta beneficiem de conditii optime, de produsele potrivite si de aliantele necesare pentru a ajunge unde ne dorim”, a declarat Wester pentru Automotive News Europe (ANE).

In urmatorii patru ani, Alfa Romeo va lansa sase noi masini: o versiune in cinci usi a modelului MiTo, sedanul de clasa mijlocie Giulia si versiunea break a acestuia (care vor inlocui modelul 159), noul Spider si doua Sports Utility Vehicle (SUV) – unul de dimensiuni medii si unul mai mare, noteaza ANE.

Wester a precizat ca alianta dintre Chrysler si Alfa Romeo va ajuta marca italiana sa beneficieze de avantajele pe care le aduce fabricatia in volume mari.

Noul hatchback Alfa Romeo Giulietta, ce rivalizeaza cu BMW Seria 1, se bazeaza pe o platforma noua ce va ajuta la atingerea cifrei de un milion de autovehicule vandute sub marcile Fiat, Chrysler si Alfa Romeo.

Noile modele ce vor fi produse de Alfa Romeo vor beneficia de o siguranta crescuta, dotari superioare si mai mult loc pentru pasagerii din spate, a mai adaugat Wester.

Alfa Romeo Giulietta a fost lansata la Salonul Auto de la Geneva in martie 2010 si este inlocuitorul automobilului 147.

Producatorul italian isi propune cu acest model redresarea imaginii si a vanzarilor.

Giulietta poate fi echipata cu doua motorizari turbo pe benzina si cu doua turbo diesel. Ambele motorizari pe benzina vor fi de 1,4 litri si vor dezvolta 120 Cai Putere (1,4 TB), respectiv 170 CP (1,4 TB MultiAir).

Modelul a reusit sa obtina cinci stele la testele de siguranta EuroNCAP si sa inregistreze punctaje foarte bune la capitolele siguranta ocupantilor adulti si copii, la protectia pietonilor si in ceea ce priveste asistenta rutiera in materie de siguranta. Potrivit Euro NCAP, Giulietta este cea mai sigura masina compacta testata vreodata de organizatie.

Lasa un comentariu